Mishandlet til døde

Den drapssiktede litaueren (50) har godtatt 4 ukers varetektsfengsling, men nekter fremdeles straffskyld etter at kona hans ble funnet død i Grimstad.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet) Den 50 år gamle litaueren er siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge etter at hans 34 år gamle kone døde mandag kveld

I fengslingsmøtet i Aust-Agder tingrett i dag godtok den drapssiktede 4 uker varetektsfengsling, derav to uker med brev - og besøksforbud.

- Min klient har godtatt varetektsfengslingen, men nekter straffskyld, sier forsvarer Øyvind Aakerøy.

Voldsom mishandling Ifølge obduksjonsrapporten som politiadvokat Håvard Ryengen ved Agder politidistrikt fikk i dag, har den avdøde blitt utsatt for voldsom mishandling med døden til følge.

I rapporten står det at den avdøde ble funnet med ribbeinsbrudd på begge sider av kroppen, brukket nese, skader i bakhodet samt flere knusningsrift og blåmerker på kroppen. I tillegg skal hun ha skader på strupehodet.

Politiadvokat Håvard Ryengen kunne bekrefte at både avdøde og siktede er fra Litauen, men at den avdøde 34-åringen har russisk pass. Det er oppnevnt en bistandsavokat for å ivareta den avdødes interesser.

4 uker i varetekt Den siktede skal i dag bli begjært til 4 uker i varetekt, derav 2 av de på isolasjon.

Politiadvokat Håvard Ryengen ved Agder politidistrikt fikk i dag den foreløpige obduksjonsrapporten i saken, og mener det er grunn til å tro at den siktede 50-åringen er skyldig.

Mistenkelig dødsfall Mannen er siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge etter at han 34 år gamle kone ble funnet død i sin leilighet på Lillerore i Grimstad sentrum mandag kveld. Politiet etterforsker saken som et mistenkelig dødsfall. Ektemannen er formelt siktet i saken.

Etter at den 34 år gamle kvinnen ble funnet livløs mandag kveld, har politiet drevet etterforskningen av det som blir omtalt som et mistenkelig dødsfall.

Onsdag ettermiddag ble det berammet fengslingsmøte i saken. I avhør har mannen fortalt at konen falt, og at dette er årsaken til dødsfallet.

RAPPORT: Ifølge den foreløpige obduksjonsrapporten som politiadvokat Håvard Ryengen (bildet) har mottatt viser at den drapssiktede litaueren skal ha mishandlet sin kode til døde. Foto: Baard Larsen.
RAPPORT: Ifølge den foreløpige obduksjonsrapporten som politiadvokat Håvard Ryengen (bildet) har mottatt viser at den drapssiktede litaueren skal ha mishandlet sin kode til døde. Foto: Baard Larsen. Vis mer