Mishandlet til døde

Det som skulle bli en festlig alenekveld på byen for Thor Aasvestad (47) 17. mai, endte med at han utpå natta ble slått og mishandlet til døde i sin egen loftsleilighet. Før han forsvant, satte gjerningsmannen fyr på leiligheten. Nå jakter politiet på en drapsmann i det homofile miljøet i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Klokka var 02.00 da de 41 beboerne i Bidenkaps gate 2 ble vekket av brannalarmen. Takket være en annen beboer som kom seint hjem fra fest, trodde man at alle beboerne ble raskt evakuert fra den nyoppussede mursteinsgården.

- Vi var i ferd med å lage nattmat, da brannalarmen gikk. Sammen med en kamerat løp jeg opp trappegangen og ba folk komme seg ut. Vi kjente røykstanken. Da vi kom opp til loftet, banket jeg på og tok tak i døra. Den var åpen. Innenfor var hele leiligheten røyklagt, sier Marius.

Han verken hørte eller så noen i loftsleiligheten. I stedet løp han ned trappene og fikk varslet brannvesenet før han kom seg i trygghet ute i gata.

Etter å ha slokket brannen, fant brannmannskapet liket av en svært brannskadd mannsperson i leiligheten. Politiet undersøkte liket, men fant ingen grunn til å slå alarm.

Stump vold

Ikke før fredag formiddag. Da kom svaret fra Rettsmedisinsk institutt om at mannen var blitt utsatt for stump vold og drept - før brannen. Med rettsmedisinernes rapport i hendene startet jakten på en drapsmann.

Noe av det første politiet gjorde var å avhøre naboene om de hadde hørt eller sett noe mistenkelig.

- En halv time før brannalarmen hørte jeg masse teknomusikk fra leiligheten på loftet. Så hørte jeg et kraftig dunk, akkurat som om en større tresak eller et møbel ble slått mot noe. Så ble alt stille, sier en av naboene.

Men utover denne observasjonen, har politiet få spor å gå etter drapsnatta.

Nå ber politiet om publikums hjelp til å løse saken.

Homsemiljø

Det som er kjent er at Thor Aasvestad - som til daglig er organisasjonssekretær i Blindeforbundet - tok farvel med sin partner på Oslo Sentralstasjon. Før han gikk av sted sa han at han skulle legge turen innom London Pub i Oslo, som er et populært utested for homofile. Men han skulle først hjem og skifte klær.

Der slutter alle spor etter 47-åringen.

Hvem var det som var i leiligheten til Thor Aasvestad, og hvorfor måtte 47-åringen bøte med livet?

Politiet vil ikke si om drapet kan ha vært utført i affekt. De siste årene er to homofile menn blitt drept i affekt i Oslo.

- Vi kjenner ikke til noe motiv for drapet, sier avdelingssjef Finn Abrahamsen til Dagbladet.

<B>SETT HER?</B> Thor Aasvestad planla å besøke det homofile treffstedet London Pub 17. mai.