Politiet:

- Mishandlet til døde

Athena Brownfield (4) ble trolig mishandlet til døde 1. juledag. Politiet har fortsatt ikke funnet levningene.

TROLIG SLÅTT IHJEL: Athena Brownfield har vært savnet siden tirsdag 10. januar. Foto: Oklahoma State Bureau of Investigation
TROLIG SLÅTT IHJEL: Athena Brownfield har vært savnet siden tirsdag 10. januar. Foto: Oklahoma State Bureau of Investigation Vis mer
Publisert

Fire år gamle Athena Brownfield har vært savnet siden tirsdag 10. januar, etter at et postbud fant hennes fem år gamle storesøster alene på gata i byen Cyril - nærmere ni mil sørvest for Oklahoma City.

Funnet av den fem år gamle jenta markerte startskuddet for det som skulle bli et storstilt søk etter hennes yngre søster: Fire år gamle Athena Brownfield.

Søstrene var under ekteparet Alysia (31) og Ivon Adams' (36) omsorg.

Da Dagbladet omtalte forsvinningen tidligere denne uka, var paret arrestert.

- Hun beveget seg ikke

I nylig utgitte rettsdokumenter, gjengitt av ABC 7, skriver påtalemyndigheten i Oklahoma at de har grunn til å tro at Ivon Adams mishandlet fireåringen til døde.

Ifølge dokumentet fikk Alysia og Ivon omsorgen for barna for halvannet til to år sida. Siden den tid har ikke søstrene blitt tatt med til legen for rutinekontroller. Femåringen skal heller ikke ha blitt innskrevet i skolen.

I det første avhøret skal den fem år gamle jenta ha sagt at hun tok til gata fordi hun «var alene hjemme, og var lei av å være alene».

ARRESTERT: Alysia Adams ble arrestert torsdag forrige uke. Foto: Oklahoma State Bureau of Investigation
ARRESTERT: Alysia Adams ble arrestert torsdag forrige uke. Foto: Oklahoma State Bureau of Investigation Vis mer

Etter arrestasjonen av Alysia Adams 12. januar, skal 36-åringen ha fortalt hvordan ektemannen Ivon slo fireåringen og løftet henne opp etter armene.

«Hun beveget seg ikke og øynene var så vidt åpne. Etter det la han jenta på gulvet og slo henne minst tre ganger til i brystet. N.N [Athena] beveget seg ikke mer», heter det i dokumentet.

- Gravde ned liket

Ifølge Alysias avhør skal mishandlingen av fireåringen ha funnet sted natt til 26. desember.

«Ivon dro rundt 01.00 den 26. desember 2022, med N.N [Athena]. Da han kom tilbake, fortalte han Alysia at han hadde gravd ned liket nær gjerdet ved deres gamle bolig i Rush Springs. Han informerte henne om at han hadde plassert en stor grein over grava», heter det videre i rettsdokumentet.

«Omstendighetene tatt i betraktning, tror vi Ivon Adams har begått overlagt drap», står det skrevet avslutningsvis.

Fireåringens levninger skal etter alt å dømme fortsatt ikke være funnet.

Storstilt leteaksjon

Både myndighetene og frivillige er engasjert i søket. I tillegg til et spesialtrent bakkemannskap, letes det etter fireåringen med helikopter og hester.

- Inntil det er bevist det ene eller andre, etterforsker vi dette som at hun er i live der ute et sted, og at hun har status som savnet, sa Brook Arbeitman fra Oklahoma State Bureau of Investigation kort tid etter forsvinningen.

Han fortsatte:

- Denne lille jenta har hatt en stor innvirkning på mange mennesker. Mange bryr seg om henne og søstera. Vi kommer ikke til å avslutte søket før vi finner henne.

Fireåringen hadde trolig på seg en genser med sommerfuglmotiv da hun sist ble sett.

Ivon Adams ble pågrepet i Phoenix 12. desember. Ifølge CNN blir 36-åringen holdt i varetekt i Maricopa delstatsfengsel. Han venter på utlevering til Oklahoma.

Kona Alysia sitter i skrivende stund i delstatsfengselet i Caddo i Oklahoma.

Det skal foreløpig være uklart hvordan Ivon Adams stiller seg til anklagen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer