Mishandlet?

SOHAM (Dagbladet): Klokka åtte i går kveld kom den endelige bekreftelsen, Jessica Chapman og Holly Wells - begge ti år gamle - er funnet drept.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi er så sikre vi kan være uten ennå å ha foretatt den endelige identifikasjonen, sa politiavdelingssjef Keith Hoddy.

Det førte umiddelbart til spekulasjoner om at de to småjentene har blitt maltraktert og mishandlet, fordi det tok et helt døgn før vissheten kom. Det er foreløpig ingen ting som tyder på at de to siktede har tilstått.

Tilbakeholdne

Politiet i Cambridgeshire er svært tilbakeholdne med opplysninger. Ingen ting er lekket ut om når Holly og Jessica ble drept, hvor de ble drept, om de er seksuelt misbrukt eller på andre måter misbrukt. Det sies heller ikke noe om mulige motiver.

De to små likene ble fjernet fra stedet hvor de ble funnet, 15 kilometer øst for Soham, ved 18-tida i går. De ble brakt til et sykehus, hvor den formelle identifikasjonen skal foretas.

I mellomtida har politiet fått utvidet varetektsfengslingen av de siktede Ian Huntley og Maxine Carr, slik at en tiltale må være reist innen onsdag.

Lamslått

Politiavdelingssjef Hoddy ba også om ett minutts stillhet før han leste opp uttalelser fra familiene Chapman og Wells, som begge takket for den enorme støtten de har fått fra lokalsamfunnet, politiet og media.

- Vi setter enorm pris på støtten, men vi vil be om at alle nå respekterer vårt privatliv, skrev familien Chapman.

Også familien Wells ba om å få fred i dagene og ukene som kommer, for å få tid og krefter til å komme gjennom sorgarbeidet.

- Vi er fremdeles lamslått etter å ha mistet vår fantastiske datter Holly, men ta likevel imot vår dypfølte takk for all hjelp og støtte gjennom disse 14 dagene, skrev de.

Imens fortsetter politiet det nitide arbeidet med å samle bevis. Hele skogsområdet der likene ble funnet, gjennomsøkes millimeter for millimeter, skolen og gymnaset i Soham likeså, i tillegg til huset hvor det siktede paret bodde - et steinkast fra skolen.