Misjonær mener overgrep er familiesak

Dømt for alvorlige overgrep mot ni år gammel datter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En tidligere misjonær er dømt for to alvorlige seksuelle overgrep mot datteren sin, som var mellom sju og ni år gammel da faren forgrep seg på henne.

Retten er overbevist om at tiltalte har hatt seksuell omgang med datteren mer enn to ganger, men finner bare bevis for de to tilfellene han nå ble dømt for, skriver Stavanger Aftenblad.

Dommen fra Ryfylke tingrett legger vekt på at tiltaltes forklaring viser at han ikke tar ansvar for det han har gjort, men heller forsøker å bortforklare overgrepene.

«Tiltalte har heller ikke nå innsett alvoret i sine handlinger. Han mener det dreier seg om et familieanliggende som nå er opp og avgjort fordi han har fått tilgivelse», heter det i dommen.

De alvorlige overgrepene fant sted for en god del år siden her i Rogaland da jenta var mellom sju og ni år gammel. Hun er adoptivdatter til tiltalte, og bakgrunnen hennes gjør overgrepene enda mer alvorlige.

«Det dreier seg om alvorlige tillitsbrudd mot et lite barn, som blir særlig alvorlige fordi fornærmede med sin bakgrunn må antas å ha vært særlig sårbar. Risikoen for alvorlig psykiske skade er stor», skriver retten.

Mannen er dømt til ett års fengsel i tillegg til at han mister retten til å virke som misjonær. Et halvt år av dommen er gjort betinget med en prøvetid på to år. Det betyr at han må sone seks måneder i fengsel.