ÅTTE AV TI LØSLATT: Laura Silsby (i senter), Carla Thompson (høyre) og en ikke identfisert kvinne er blant de pågrepne i Haiti. Foto: EPA/ROOD CHERY/SCANPIX
ÅTTE AV TI LØSLATT: Laura Silsby (i senter), Carla Thompson (høyre) og en ikke identfisert kvinne er blant de pågrepne i Haiti. Foto: EPA/ROOD CHERY/SCANPIXVis mer

Misjonærer skal løslates i Haiti

Mistenkt for barnesmugling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Åtte av de ti amerikanske misjonærene som sitter fengslet i Haiti, mistenkt for barnesmugling, vil bli løslatt, opplyser en haitisk dommer.

Men lederen av gruppa, Laura Silsby, og en av misjonærene, Charisa Coulter, må gjennom nye avhør, sa dommer Bernard Sainvil, som leder etterforskningen av misjonærene, onsdag.

De ti misjonærene, de fleste fra en baptistkirke i Idaho, ble pågrepet på grensa til Den dominikanske republikk den 29. januar. De hadde da med seg 33 barn som de skulle ta med seg ut av Haiti.

Siden har det kommet fram at foreldrene til de fleste av de 33 barna fortsatt er i live, og flere av foreldrene skal ha sagt at de inngikk avtaler med misjonærene om å gi fra seg barna.

NTB