Misjonssambandet beklager sex-overgrep

Hovedstyret i Norsk Luthersk Misjonssamband (NLM) erkjenner at flere ansatte i Misjonssambandet har begått seksuelle overgrep mot kvinner. Sambandet beklager sterkt at enkelte overgripere fikk fortsette i tjenesten etter at overgrep var avdekket.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Generalsekretær Egil Grandhagen understreker at dette har vært en svært smertefull sak for alle som har hatt befatning med den.

- Særlig har dette gått ut over overgrepsofrene og deres familier. Mange kvinner har blitt påført store og langvarige fysiske og psykiske lidelser, sier han.

Grandhagen peker på at dette også har vært en stor belastning både for familiene til overgriperne og for Misjonssambandet.

Hovedstyret i NLM beklager sterkt, både som organisasjon og arbeidsgiver, at noe slikt kunne skje.

Oppfølgning

I mars ble fire menn, som tidligere var ansatt i Misjonssambandet, beskyldt for seksuelle overgrep mot minst ti kvinner.

Hovedstyreformann Johannes Samnøy opplyste da at misjonsorganisasjonen var i ferd med oppfølgingsarbeid overfor kvinnene som hadde vært offer for overgrepene.

Noen av sakene var av nyere dato, mens andre skal ha skjedd lang tid tilbake. Ifølge Samnøy var ingen av de nyere sakene politianmeldt.

Omtrent samtidig ble det kjent at ledelsen i Det Vestlandske Indremisjonsforbund hadde mottatt påstander om tre-fire tilfeller av overgrep begått av fritidspredikanter og lokale ledere.

(NTB)