Misliker macho Hemingway

- Ærlig talt har jeg aldri vært særlig begeistret for papa Hemingways ekstreme machosider, sier Richard Attenborough. I sin film «I krig og kjærlighet» som hadde premiere i Berlin i går, viser han oss den unge, sårbare og forelskede Ernst Hemingway.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Hans behov for å vise seg som mann, konkurrere og nedlegge kvinner har aldri imponert meg, sier den engelske regissøren sir Richard Attenborough med distingvert engelsk uttale.

- Derimot har det vært spennende og overraskende å finne fram til den unge mannen forfatteren en gang var, og se hvor mye hans første kjærlighet innvirket på resten av hans liv.

Filmen er basert på boka ved samme navn, og forteller historien om den attenårige Ernst Hemingways møte med den sju år eldre amerikanske sykepleieren Agnes von Kurowsky i Italia under den første verdenskrig.

Attenborough er romantiker og denne historien ga ham sjansen til å lage en film om kjærlighet.

- Jeg fikk også jobbe med unge mennesker. Samarbeidet med Sandra Bullock og Chris O'Donnell var utrolig inspirerende. De er fantastiske skuespillere og lekte seg på en kjærlig måte fram mot hver scene.

Siste scene i filmen hendte ikke i virkeligheten.

- Den måtte vi finne på for å få en skikkelig dramatisk slutt. Ærlig talt fantes det ingen annen måte. Å gi den en happy end ville være en fornærmelse, smiler Attenborough.

- Hvis det er sant som Hemingways svigerinne nylig fortalte pressen, ble Agnes' brev fra 40 år tilbake funnet ved siden av Hemingways seng etter hans død. Det viser i tilfelle hvor mye hun har betydd for ham, sier Richard Attenborough.