Mislikte innvandrere - skjøt tre med luftpistol

18-åring dømt i Kristiansand.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Motivert av rasisme skjøt en 18-åring tre søsken med luftpistol, heter det i en dom fra Kristiansand tingrett.

Mannen er nå dømt til 45 dagers fengsel for angrepet. Han er også dømt til å betale fornærmede til sammen 30.000 kroner i oppreisning.

Skytingen fant sted i Kristiansand i mars i år. 18-åringen har forklart at han på forhånd hadde skaffet seg luftpistolen for å tøffe seg og for sin egen beskyttelse, skriver agderposten.no.

Han var på vei til en butikk da han så to jenter med innvandrerbakgrunn på gata. Fra kloss hold begynte han, helt uten forvarsel, å skyte løs på jentene på åtte og 14 år, ifølge dommen.
- Fullstendig uprovosert
Tiltalte har forklart at han skjøt fordi han hadde et anstrengt forhold til innvandrere. Tingretten mener angrepet var rasistisk motivert.

«Tiltalte har sagt at han ikke liker utlendinger. Og hans negative inntrykk av utlendinger var grunnen til at han valgte å skyte på de tre (...) Skytingen var i tillegg fullstendig uprovosert», heter det i dommen.

Den åtte år gamle jenta ble truffet i panna, og hennes 14 år gamle søster ble truffet i ryggen. De fikk varslet sine eldre brødre om det som hadde skjedd. Da brødrene så 18-åringen igjen litt senere, begynte han å skyte mot dem også. En av guttene ble truffet i hofta.


- Kunne mistet synet
Tingretten mener det må reageres strengt mot 18-åringen på grunn av allmennpreventive hensyn.

«Det er bare tilfeldigheter at ikke den minste jenta ble alvorlig skadet ettersom skuddene traff henne i panna mellom øynene. Hadde tiltalte holdt våpenet noen millimeter til venstre eller til høyre ville jenta blitt truffet i øyet», skriver retten, ifølge Nettavisen.

(NTB)