Mislykkede utpressere

To menn fra Østlandet forsøkte å presse sin tidligere sjef for én million kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): De to, henholdsvis 25 år fra Gran og 28 år fra Lørenskog ville ta hevn mot sin tidligere sjef og arbeidsgiver i et datafirma. En CD-kopi med dokumentasjon over selskapets programvarelisenser skulle angivelig bevise at bedriften drev med ulovlig og straffbare forhold. Ved å true den tidligere sjefen med å lekke opplysninger fra CD-platen, var planen at de skulle få utbetalt én million kroner mot å være tause, skriver Hadeland.

Telefontrusler

Motivet var å få blant annet dekket gjeld etter at den ene ansatte sa opp etter en arbeidskonflikt, mens den andre fikk fyken på grunn av nedbemmaning.

Ved hjelp av en taleforvrenger koblet til en telefon ga de ordrer til sin tidligere sjef.

- Du kan velge å betale eller ødelegge alt du har og det vil koste deg mer enn en million. Om en uke får du telefon fra meg om tilbakelevering av den originale CD`en, var noe av innholdet i truslene, skriver Hadeland.

Det ble avtalt at utpresserne skulle møte eks-sjefen ved Hvervenbukta i Oslo der pengene skulle byttes mot CD-kopien. Men sivile politispanere var på plass og pågrep de to. De hadde da med seg jernrør, paintballpistol og kinaputter.

Dømt

- Vi ville gi ham en skrape for måten han behandlet de ansatte på. Men i ettertid ser jeg at vi heller burde gått til politiet med dette materialet, sa mannen fra Lørenskog i retten, skriver avisa Hadeland.

Nedre Romerike Tingrett har nå dømt de to mennene til 120 dagers fengsel for det mislykkede utpressingsforsøket.