Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mislykket landing for Tesla-sjefens historiske rakett

Romselskapet SpaceX's historiske Falcon 9-rakett ble lørdag sendt opp fra Cape Canaveral i Florida, men landingen på en flytende plattform utenfor delstatens østkyst, var mislykket.

LANDET HARDT: Falcon 9 skal etter planen bli en gjenbrukbar rakett. Men i dag gikk det galt. Foto: REUTERS/Scott Audette / NTB Scanpix
LANDET HARDT: Falcon 9 skal etter planen bli en gjenbrukbar rakett. Men i dag gikk det galt. Foto: REUTERS/Scott Audette / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oppskytingen skjedde like før klokken 11 norsk tid.

SpaceXs grunnlegger og toppsjef Elon Musk skrev på Twitter at landingen var for hard, men at det lover godt for fremtiden. Nyhetsbyåret Ap oppgir at raketten, som erlike høy som en 14 etasjers bygning, ble skadet under landingen. 

Close, but no cigar, sier Elon Musk om landingen.

Raketten er utstyrt med transportskipet Dragon, som skal til Den internasjonale romstasjonen. Skipet inneholder over 2 tonn med forsyninger til romstasjonen.

Etter at raketten er skilt fra transportskipet og den øverste motoren, er det meningen at raketten skal lande på en flytende plattform utenfor Floridas østkyst, noe som aldri har vært forsøkt tidligere.

Raketten skulle etter planen skytes opp tirsdag, men oppskytingen ble utsatt på grunn av en teknisk feil.

(NTB/ Dagbladet.no)

Lik Dagbladet på Facebook.