MISLYKKET: Nord-Korea skal natt til tirsdag ha mislyktes i det sørkoreanske myndigheter hevder var et forsøk på å skyte opp en kraftig mellomdistanserakett. Foto: KCNA/Reuters
MISLYKKET: Nord-Korea skal natt til tirsdag ha mislyktes i det sørkoreanske myndigheter hevder var et forsøk på å skyte opp en kraftig mellomdistanserakett. Foto: KCNA/ReutersVis mer

- Mislykket rakettoppskyting i Nord-Korea

Nord-Korea mislyktes tirsdag i det som omtales som et forsøk på å skyte opp en kraftig ny mellomdistanserakett, melder sørkoreanske myndigheter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Nord-Koreas forsøk ser ut til å ha mislykkes, sier en talsmann for forsvarsdepartement til nyhetsbyrået Yonhap.

- Vi analyserer og overvåker situasjonen nøye og opprettholder et vanntett forsvar.

Forsvarsledelsen i Sør-Koreas sier den mislykkede oppskytingen av en uidentifisert rakett fant sted klokken 5.20 tirsdag morgen. Ifølge myndighetene i sør er det snakk om et ballistisk missil, noe som gjør at prøveoppskytingen innebærer et brudd på FN-resolusjoner som forbyr Nord-Korea å utvikle slik teknologi.

Forholdet mellom de to naboene på Koreahalvøya har vært spent siden Nord-Korea i januar gjennomførte sin fjerde atomprøvesprengning, etterfulgt av oppskytingen av en langdistanserakett måneden etter.

Ifølge Yonhap sier militære kilder at missilet som mislyktes tirsdag var av typen Musudan. Den har en rekkevidde som dekker hele Sør-Korea og Japan og skal i teorien kunne nå den amerikanske militærbasen på stillehavsøya Guam. Det har aldri vært gjennomført en vellykket test av Musudans flyegenskaper.

(NTB)