Misnøye med Webster

Kommunenes Sentralforbund (KS) kritiserer riksmeklingsmann Reidar Websters håndtering av oppgjøret i offentlig sektor. Også Presteforeningen i Akademikernes Fellesorganisasjon (AF) er kritisk til Websters innsats.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kommunene mener Webster har sørget for at det blir et dyrt oppgjør også neste år. Prestene mener Webster har latt seg bruke av LO og regjeringen.

Kritikken fra kommunene kommer etter at de kommuneansatte i dag fikk en lønnsøkning på over 6 prosent.

Kommunistisk

- Riksmeklingsmannen skisse til løsning i lønnsoppgjøret minner meg om de gamle kommunistiske femårsplanene, hvor tilsynelatende hele folket tilgodeses, men hvor det i virkeligheten bare er de priviligerte i partiet - les LO - som prioriteres, sier Generalsekretær Gunnar Thelin i Presteforeningen.

Generalsekretæren i Presteforeningen var med i AFs forhandlingsutvalg, og en av dem som ja til streik og nei til et lønnstilbud som kunne gitt medlemmene en lønnsøkning på 17 000 kroner.

Thelin mener de sterke føringene om å prioritere kvinner og ansatte i skoleverket gjør det nesten umulig å løfte ingeniører, prester og ansatte på universitetene.