Misnøyen vokser med regjeringens arbeidslivspolitikk: Hver andre offentlige ansatt mener den er direkte dårlig

«11 måneder med ny regjering - har de levert?»

«HAR DE LEVERT?» Erna Solberg har ledet landet i elleve måneder. Flere er misfornøyd. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
«HAR DE LEVERT?» Erna Solberg har ledet landet i elleve måneder. Flere er misfornøyd. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Bare én av ti arbeidstakere mener regjeringen har en god arbeidslivspolitikk. Mer enn hver andre ansatt i offentlig sektor mener den er direkte dårlig.

Misnøyen med regjeringens arbeidslivspolitikk har vokst i løpet av de elleve månedene som er gått siden Erna Solberg (H) overtok nøklene til statsministerboligen etter Jens Stoltenberg (Ap). Det viser ferske tall fra Arbeidslivsbarometeret, som utarbeides av Arbeidsforskningsinstituttet for YS.

Tommelen ned Når partilederne samles til høstens første TV-sendte partilederdebatt i Arendal torsdag kveld, er temaet «11 måneder med ny regjering - har de levert?».

Svaret fra norske arbeidstakere ligger et sted mellom et gjesp og et nei, skal vi tro de 3.000 som har deltatt i undersøkelsen som ligger til grunn for Arbeidslivsbarometeret:

* En av tre har ingen oppfatning.

* Nær halvparten av dem som har gjort seg opp en mening, 45 prosent, mener at regjeringen gjør en dårlig innsats for å fremme et godt arbeidsliv.

Lite synlig YS-leder Jorunn Berland mener det er oppsiktsvekkende at så mange ikke har en mening om regjeringens arbeidslivspolitikk. Ved tidligere undersøkelser har rundt en av fire landet på «vet ikke», i fjor var andelen 23 prosent av de spurte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer