Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Misrata er fri

Rebelltalsmann hevder Kadhafis styrker flykter fra byen.

HARDE KAMPER: Kampene i Libyas tredje største by har pågått i flere to måneder og kostet flere hundre liv. Foto: REUTERS/Yannis Behrakis/Scanpix
HARDE KAMPER: Kampene i Libyas tredje største by har pågått i flere to måneder og kostet flere hundre liv. Foto: REUTERS/Yannis Behrakis/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Libyske regjeringsstyrker skal ha gitt opp kampene i byen Misrata, hevder opprørsstyrkene.

- Misrata er fri. Kadhafis styrker rømmer fra byen, sier en talsmann for opprørerne til nyhetsbyrået Reuters.

Fikk ordre om å trekke tilbake Misrata er Libyas tredje største by og opprørernes siste viktige skanse i den vestlige delen av landet. Byen har vært beleiret i nesten to måneder. Flere hundre skal være drept i kampene den siste tiden.

Tidligere i dag kom det frem at tilfangetatte libyske soldater hevdet de hadde fått ordre om å trekke seg tilbake.

- Vi har fått beskjed om å trekke oss tilbake. Vi fikk beskjeden i går, sa soldaten Khaled Dorman til nyhetsbyrået Reuters.

Soldaten som uttalte seg, var såret og brakt til et lokalt sykehus.

Stammeløsning? Libyske myndigheter har sagt at de vurderer å trekke hæren bort fra den beleirede byen Misrata og i stedet la stammekrigere lede kampene mot opprørerne i byen.

- Nå stilles hæren overfor et ultimatum. Hvis den ikke kan løse problemet i Misrata, så vil folk fra regionen rykke inn, sier Khaled Kaim, statssekretær i det libyske utenriksdepartementet.

Kirurgisk løsning Statssekretæren legger til at luftangrepene til de internasjonale styrkene gjør det vanskelig for hæren.

- Taktikken til den libyske hæren er å få til en kirurgisk løsning, men på grunn av luftangrepene så fungerer ikke det.

Kaim åpner for at de lokale stammene kan få en slutt på kampene i byen uten bruk av vold. De kan enten ty til maktbruk eller forhandlinger, framholder Kaim.

FANGET: Sårede Kadhafi-soldater som er tatt til fange av opprørere utenfor et sykehus i Misrata i morges. REUTERS/Yannis Behrakis/Scanpix
FANGET: Sårede Kadhafi-soldater som er tatt til fange av opprørere utenfor et sykehus i Misrata i morges. REUTERS/Yannis Behrakis/Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media