Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Miss America tar drastisk grep. Nå er det slutt på dette

- Vi er ikke lenger en skjønnhetskonkurranse.

SLUTT: Margana Wood fra Texas jubler etter å ha vunnet badedrakt-delen av Miss America i fjor. Det blir det nå slutt på. Foto: REUTERS/Mark Makela/NTB Scanpix
SLUTT: Margana Wood fra Texas jubler etter å ha vunnet badedrakt-delen av Miss America i fjor. Det blir det nå slutt på. Foto: REUTERS/Mark Makela/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter nesten 100 år gjør den tradisjonsrike missekonkurransen Miss America en drastisk endring i sin struktur.

Da den ble startet i 1921 var det som en skjønnhetskonkurranse for å kåre «USAs vakreste kvinne» der blant annet utseende i badedrakt var blant de avgjørende faktorene. Det er det nå slutt på.

ABC News skriver at dommerne ikke lenger vil ta deltakernes fysiske utseende med i betraktningen når en vinner skal kåres. De dropper også den delen av konkurransen hvor deltakerne må posere i badedrakt og den hvor de må kle seg i aftenkjole.

I stedet vil det bli lagt til en seanse der deltakerne skal kle seg opp i et antrekk hvor de føler seg trygge og som fremhever deres personlige stil.

Tidligere vinner

Gretchen Carlson, som for to år siden saksøkte FOX-grunnlegger Roger Ailes for seksuell trakassering, sitter nå i styret til Miss America. Hun har også selv vunnet konkurransen tidligere.

Carlson forteller til «Good Morning America» at de «ikke lenger er en skjønnhetskonkurranse - nå er de bare en konkurranse».

- Vi har hørt fra mange unge kvinner som sier at de gjerne vil delta i vårt program, men at de ikke vil gå i badedrakt eller høye hæler. Nå trenger de ikke lenger det, sier hun.

Miss America kunngjorde også at de har innledet et samarbeid med IGNITE, et selskap som oppfordrer unge kvinner til å engasjere seg og bli framtidens politiske ledere.

Skandale

Nyheten kommer en snaut halvt år etter at en skandale rystet organisasjonen. Det endte med at tre Miss America-topper måtte trekke seg etter at private e-poster dem imellom ble lekket.

Her skal de ifølge The Guardian ha diskutert flere av deltakerne i negative og nedlatende ordelag.

Ifølge den britiske avisa skal det være snakk om kommentarer som går på alt fra utseendet, til deltakernes intelligens. Synsing om sexliv har også vært den del av korrespondansen.

Organisasjonens president Josh Randle, samt daglig leder Sam Haskell og styreformann Lynn Weidner, måtte gå etter skandalen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media