Miss Burka

Skulle engelskmenn få lov til å tapetsere nærmiljøet med sine St. George-flagg under fotball-VM?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LONDON (Dagbladet): Kunne lærere få lov til å undervise iført ansiktsslør - niqab? Hvorfor kunne ikke dama i skranka på British Airways få lov å bære et lite kors i halsen? Hvorfor var engelske arbeidsgivere redde for å pynte til kristen jul? Hvorfor ville en tabloidavis kåre ukas «Burka babe» på side 3 - i ytringsfrihetens navn? 2006 var året da stadig flere ønsket multikulturalismen død i Storbritannia. Det var året da britene for alvor stilte spørsmål om det er for trangt.

EN MENINGSMÅLING GJEN-GITT i The Sunday Times nylig viste at innvandring var det temaet som bekymret britene mest i dagliglivet. I en eksplosiv cocktail med ingredienser av innskrenkede sivile rettigheter, «krig mot terror», nasjonal identitet og den største innvandringen til øya på nesten 50 år, så skulle det altså debatteres. Det kunne ikke gå bra.Første halvdel av året skulle dreie seg om hvordan landets cirka to millioner muslimer opplevde at deres tro og kultur ble angrepet gjennom stigmatisering og terrorfrykt. Anført av de to største avisene, innvandringskritiske The Sun og Daily Mail, var ordskiftet aggressivt. Radikale islamske grupperinger fyrte tilbake med krigsretorikk. Statsråd Jack Straw ba så kvinnene som besøkte ham i hans valgkrets i Blackburn å ta av seg sløret slik at han kunne se dem inn i øynene. En lærerassistent fikk sparken da hun nektet å fjerne det.

LIKE FØR JUL gikk historien om Mustaf Jama (26) verden rundt. Asylsøkeren er mistenkt for drapet på en politikvinne. Ifølge politiet kan han ha sneket seg forbi sikkerhetskontrollen på Heathrow ved hjelp av søsterens pass og slør. Ikke et fnugg av bevis backer opp historien. Men fire dager etter rømningen innførtes obligatorisk identitetssjekk av alle. Noe som også bare skulle mangle. Som med juletrærne og korset var dette et klassisk tilfelle av misforstått toleranse som ikke hjelper noen. Og enda mer idiotisk blir det når en vet at færre enn fem prosent av muslimske kvinner i Storbritannia bærer slør.

ÅRET BLE AVSLUTTET med innvandrerregnskap der knapt nok noen greide å skille mellom kebab, pints og polske jordbær. Regjeringen har tall som viser at de 427 000 som har kommet fra de åtte nye EU-landene i Øst-Europa siden 2004 bidrar med milliarder av pund til landets bruttonasjonalprodukt. Og tar jobber hvite, uskolerte engelskmenn ikke vil ha. Migrationwatch - en uavhengig innvandrerskeptisk organisasjon - hevder at fordelene bare utgjør «en sjokolade i måneden for hver brite». Frp-formann Siv Jensen må gjerne stille spørsmål om innvandring fram mot høstens kommunevalg. Bare hun lover at svarene i debatten ikke er gitt.Og ikke sier «Look to Great Britain.»