DELVIS INVALIDISERT: Line Kruuse Nielsen, Miss Danmark i 2007, falt på glattisen i Sandefjord i 2008, og er i dag så skadet at hun ikke kan arbeide 100 prosent, ifølge hennes advokat. Nå har hun vunnet første rettsrunde mot Sandefjord kommune. Foto: Mark Ralston / AFP / Scanpix
DELVIS INVALIDISERT: Line Kruuse Nielsen, Miss Danmark i 2007, falt på glattisen i Sandefjord i 2008, og er i dag så skadet at hun ikke kan arbeide 100 prosent, ifølge hennes advokat. Nå har hun vunnet første rettsrunde mot Sandefjord kommune. Foto: Mark Ralston / AFP / ScanpixVis mer

Miss Danmark 2007 vant første runde mot Sandefjord kommune

Line Kruuse Nielsen (29) delvis invalidisert etter at hun falt på glattisen i 2008.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tidligere Miss Danmark, Line Kruuse Nielsen (29), har vunnet den første rettsrunden mot Sandefjord kommune.

Kruuse Nielsen møtte kommunen i retten tidligere denne måneden i forbindelse med at hun falt på glattisen på Torget i Sandefjord i 2008 og ble devis invalidisert.

Slo hodet - Hun falt og slo hodet mot bakken, og klarte ikke å reise seg. Etter hvert fikk hun hjelp og ble hentet av ambulanse. Det ble påvist flere skader, og hun er i dag så skadet at hun ikke kan arbeide 100 prosent, har modellens norske advokat Even Solbraa-Bay i advokatfirmaet Cramer & Co tidligere fortalt Dagbladet.

- Hun har blant annet nerveskader med smerter i nakken og hoften.

Retten skulle i første omgang ta stilling til om Sandefjord kommune er ansvarlig for at det ikke var strødd eller saltet på ulykkesstedet. Nå har Sandefjord tingrett avgjort at kommunen er erstatningsansvarlig, skriver Sandefjords Blad.

Vil anke Retten setter blant annet spørsmålstegn ved om kommunens strørutiner er tilstrekkelige, ettersom dette skal vurderes av en mann med hjemmevakt om kveldene, ifølge lokalavisa.

Kommuneadvokat Ivar Otto Myhre i Sandefjord kommune sier til Dagbladet at han vil gå inn for at kommunen anker saken.

- Retten har lagt til grunn et faktum som er i strid med det vi mener er riktig, og i tillegg har de lagt til grunn en rettsoppfatning som er i strid med det som har vært vanlig fram til nå, sier Myhre.

- De har lagt til grunn at det ikke var strødd på torget, men vi har dokumentert at vi hadde åtte mann ute for å strø, og vi mener de umulig kan ha unngått å strø på Torget, sier han.

- I tillegg har retten lagt til grunn at kommunen har strøplikt på Torget, og det er heller ikke riktig.

Ikke overrasket Kruuse Nielsens advokat mener kommunen er erstatningspliktig fordi det kommunalt eide fortauet var islagt og glatt.

Han har nettopp fått dommen, og har foreløpig bare lest domsslutningen.

- Når det gjelder domsslutningen, er jeg egentlig ikke overrasket over resultatet. Det som er positivt med dette resultatet, er at når det gjelder sentrale sentrumsområder er retten kommet til at private og offentlige grunneiere har noenlunde samme ansvar, sier Even Solbraa-Bay, som tar forbehold om at han ikke har lest hele dommen.

Neste steg i saken blir å fastsette en erstatning.

«Betydelig» erstatningskrav - Hvis kommunen ikke anker, kommer vi enten til å bli enige med kommunen om den videre erstatning. Hvis vi ikke blir enige, blir det en ny sak for retten, hvor årsakssammenheng og erstatningens størrelse blir vurdert, sier advokaten.

Han ønsker foreløpig ikke å kommentere størrelsen på et eventuelt erstatningsbeløp, men mener erstatningen bør bli «betydelig».

- Min klient var i fullt arbeid, og per i dag er hun ikke i arbeid og har betydelige medisinske plager. Sånn sett vil erstatningen kunne bli betydelig, men det blir for upresist å gå nærmere inn på dette nå, sier Solbraa-Bay.