TIL SAK MOT SANDEFJORD: Linda Kruuse Nielsen, Miss Danmark 2007 går til sak mot Sandefjord kommune etter å ha falt på glatta i 2007. Sandefjord kommune avviste alt ansvar i Sandefjord tingrett da saken startet i dag. Foto:  Mark Ralston / AFP / Scanpix
TIL SAK MOT SANDEFJORD: Linda Kruuse Nielsen, Miss Danmark 2007 går til sak mot Sandefjord kommune etter å ha falt på glatta i 2007. Sandefjord kommune avviste alt ansvar i Sandefjord tingrett da saken startet i dag. Foto: Mark Ralston / AFP / ScanpixVis mer

Miss Danmark 2007 vil saksøke Sandefjord kommune etter fall på glatta

Line Kruuse Nielsen (29) falt på Torget i Sandefjord, men kommunen avviste alt ansvar da partene møttes i Sandefjord tingrett i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Danske Line Kruuse Nielsen (29) ble delvis invalidisert etter et fall på et isete fortau i Sandefjord i desember i 2008.

Den tidligere missen gikk over torget etter et restaurantbesøk. Hun skulle treffe en venninne på et treningssenter like ved. Delvis inne på torgområdet skled modellen fordi det skal ha vært isete og glatt, skriver Sandefjords Blad.

- Hun falt og slo hodet mot bakken, og klarte ikke å reise seg. Etter hvert fikk hun hjelp og ble hentet av ambulanse. Det ble påvist flere skader, og hun er i dag så skadet at hun ikke kan arbeide 100 prosent. Hun har blant annet nerveskader med smerter i nakken og hoften, forteller modellens norske advokat Even Solbraa-Bay i advokatfirmaet Cramer & Co til Dagbladet.

- Betydelig erstatningskrav Retten skal i første omgang ta stilling til om Sandefjord kommune er ansvarlig for at det ikke var strødd eller saltet på ulykkesstedet.

Spørsmål om erstatning kommer eventuelt opp senere dersom kommunen blir kjent ansvarlig for manglende strøing. Isåfall kan det være snakk om millionkrav, som kan komme til å omfatte både medisinske utlegg og framtidig tapte arbeidsinntekter.

- Det er for tidlig å være konkret på tall, men slik hennes situasjon er i dag kan et erstatningskrav bli betydelig, sier Solbraa-Bay.
 
Ifølge advokaten er Kruuse Nielsen fortsatt sterkt smerteplaget og invalidisert.

- Jeg kan ikke kle på meg, lage mat eller gjøre rent, fordi det øker smertene, har den tidligere missen skrevet i en e-post til Sandefjords Blad. Den gang beskrev hun en hverdag med daglige inntak av 12 smertestillende tabletter. Kruuse Nielsen er fortsatt til utredning for skadene og eventuell framtidig arbeidsevne, forteller advokaten.

- Dårlige rutiner Ifølge Solbraa-Bay er kommunen erstatningspliktig fordi det kommunalt eide fortauet var islagt og glatt.
 
- Her er det snakk om ett av de mest trafikkerte fortauene i byen. Vi mener å kunne bevise at torget var glatt, at det ikke var strødd eller saltet.

- Min klient hadde normalt norsk vinterskotøy med flat såle, så det var ingenting feil med hennes skotøy. Vi mener kommunen må ha samme plikt til å strø som alle andre grunneiere i byen, sier advokaten.
 
- Ikke kommunens ansvar Kommuneadvokat Ivar Otto Myhre i Sandefjord kommune sier til Dagbladet at kommunen ikke har noe ansvar i dette tilfellet. Han presiserer at han synes det er ufattelig trist at hendelsen fikk et så tragisk utfall.

- Men vi mener kommunen har opptrådt innenfor vanlige normer i forhold til strøing, og i forhold til hva publikum kan forvente seg. Torget er et areal der kommunen ikke har noen strøplikt, sier han.

- Værforholdene i Norge er slik at det i perioder er veldig glatt, det må vi bare lære oss å leve med, sier kommuneadvokaten til Dagbladet.