Miss fengsel 2005

Får neppe reise verden rundt for fred.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I går ble hun kåret til den vakreste fengselsfuglen i Brasil. Men av juridiske årsaker blir det neppe omreisende fredsvirksomhet på jenta, slik misser ofte gjør. Og pengepremien på 1071 kroner frister nok ikke alt for mange til å forsøke å oppfylle deltagerkravene i den spesielle missekåringen.

I går kunne nemlig Angelica Mazua krones til Miss Fengsel 2005 i Capital Female Penitentiary i Sao Paulo i Brasil. Den angolske fangen er mistenkt for internasjonal narkotikasmugling, og risikerer fem år bak murene før hun slipper ut.

I seks timers hard konkurranse med 40 andre kvinnelige innsatte fra fengsler over hele Brasil stod hun alene igjen på scenen som vinner.

Blant de hete kandidatene fantes væpnede bankranere, overfallskvinner, og narkotikasmuglere.

- Folk sa til meg «du er høy. Du burde delta». Derfor ble jeg med, jublet Mazua da missetittelen var en realitet.

- Jeg har alltid vært opptatt av mote, sier hun til nyhetsbyrået AP.

Missekåringen er et initiativ fra fengselmyndighetene i landet for å øke selvtilliten til de kvinnelige innsatte.

- Det hjelper på deres selvtillit. Det hjelper dem å føle seg som mennesker. Det viser at de er ressursmennesker, og at de uavhengig av sine lovbrudd er en del av samfunnet, sier fengselsdirektør Irani Torres fra et av de deltagende fengslene.

En av deltagerne, Caroline Goncalves (25), sa før vinneren ble kåret at en seier ville gi en pangstart på hennes fremtidige modellkarriere.

- Dette vil være et skritt på veien til å komme meg ut herfra. Etter kåringen vil det være mulig for meg å snakke med folk i motebladene, sier hun til AP.

Hun soner en dom på fem år og fire måneder for overfall med dødelig våpen.

Fjordårets vinner, Fernanda Maria de Jesus, fikk slippe ut tidligere etter kåringen. Men fengselsmyndighetene bedyrer at dette ikke hadde noe som helst med missetittelen å gjøre.

MISS FENGSEL: Angolske Angelica Mazua kan skilte med tittelen Miss Fengsel i Brasil 2005.
HARD KONKURRANSE: I kamp med 40 andre innsatte seiret Mazua i går. Det var andre innsatte som oppfordret henne til å bli med på kåringen.
JUBEL: Badedraktposeringen vekket jubelen i fengselet.