EN MISSETITTEL VERDIG? :  I kveld blir det avgjort.  Her er Halvor Holen med en av sine kandidater. Foto: Kari Anette Austvik
EN MISSETITTEL VERDIG? : I kveld blir det avgjort. Her er Halvor Holen med en av sine kandidater. Foto: Kari Anette AustvikVis mer

Miss Gausdal kåres i dag

Måtte den peneste kua vinne!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Konkurransen spisser seg til i Gausdal.  I dag skal det nemlig avgjøres hvem som stikker av med den gjeve missetittelen i bygda.

Vi snakker ikke bikinikledde blondiner, vi snakker fesjå i ordets rette forstand.

I løpet av dagen skal to dommerlag innom 21 gårdbrukere for å vurdere kropp og jur på over 60 kyr for å finne Gausdal lekreste, melder Gudbrandsdølen Dagningen.

Første ku er alledere blitt vurdert, og dommer Thor Lindsø er imponert over dama som bare går under navnet 0787.

- Dette er en pen ku. Den rett i ryggen og har et langt og romslig jur. Her er det ikke mye å trekke, sier han.

Det skal kåres vinnere i fire klasser delt inn etter rase og hvor mange kalver de har satt til verden. Miss Gausdal er den peneste kua uansett klasse, ifølge juryen.

På gd.no kan leserne også stemme på hva de synes er det viktigste med ei vakker ku. Foreløpig leder sjarm eller utstråling foran stor jur, med fine former på jumboplass.

Selve kåringen skjer på Bødal bygdahus i kveld, og førstepremien er tusen kilo mjøl. Lokalavisa lover å avsløre hvem som får den gjeve missetittelen på sine nettsider i kveld.

Måtte den peneste kua vinne!