Miss Gausdal kåres i dag

Måtte den peneste kua vinne!

EN MISSETITTEL VERDIG? :  I kveld blir det avgjort.  Her er Halvor Holen med en av sine kandidater. Foto: Kari Anette Austvik
EN MISSETITTEL VERDIG? : I kveld blir det avgjort. Her er Halvor Holen med en av sine kandidater. Foto: Kari Anette Austvik Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Konkurransen spisser seg til i Gausdal.  I dag skal det nemlig avgjøres hvem som stikker av med den gjeve missetittelen i bygda.

Vi snakker ikke bikinikledde blondiner, vi snakker fesjå i ordets rette forstand. I løpet av dagen skal to dommerlag innom 21 gårdbrukere for å vurdere kropp og jur på over 60 kyr for å finne Gausdal lekreste, melder Gudbrandsdølen Dagningen.

Første ku er alledere blitt vurdert, og dommer Thor Lindsø er imponert over dama som bare går under navnet 0787.

- Dette er en pen ku. Den rett i ryggen og har et langt og romslig jur. Her er det ikke mye å trekke, sier han. Det skal kåres vinnere i fire klasser delt inn etter rase og hvor mange kalver de har satt til verden. Miss Gausdal er den peneste kua uansett klasse, ifølge juryen. På gd.no kan leserne også stemme på hva de synes er det viktigste med ei vakker ku. Foreløpig leder sjarm eller utstråling foran stor jur, med fine former på jumboplass.

Selve kåringen skjer på Bødal bygdahus i kveld, og førstepremien er tusen kilo mjøl. Lokalavisa lover å avsløre hvem som får den gjeve missetittelen på sine nettsider i kveld.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer