Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Miss Hitler»-deltaker terrordømt

Alice Cutter har tidligere deltatt i den nynazistiske skjønnhetskonkurransen «Miss Hitler». Nå er hun dømt for å være med i en forbudt, høyreekstrem organisasjon.

DØMT: Alice Cutter (23) er dømt for å være med i terrorgruppa National Action. Foto: SWNS / NTB Scanpix
DØMT: Alice Cutter (23) er dømt for å være med i terrorgruppa National Action. Foto: SWNS / NTB Scanpix Vis mer

Fire nynazister har blitt dømt til fengsel i Storbritannia. De er dømt for å ha vært aktive medlemmer av den forbudte høyreradikale gruppa National Action (NA). Den har siden 2016 vært betegnet som en terrororganisasjon av britiske myndigheter.

En av de dømte er en mann som har kalt seg «Grandaddy Terror». En av de andre er Alice Cutter (23). Hun har blant annet deltatt i gruppas egne skjønnhetskonkurranse «Miss Hitler». Det skriver en rekke britiske medier, blant annet Sky News, The Independent og The Guardian.

MISS HITLER: Cutter har deltatt i Miss Hitler-konkurransen. Foto: PA / NTB scanpix
MISS HITLER: Cutter har deltatt i Miss Hitler-konkurransen. Foto: PA / NTB scanpix Vis mer

Cutter er dømt til tre års fengsel for sin tilknytning til gruppen. Hennes tidligere partner Mark Jones fikk fire og et halvt år.

Cutter har nektet for å ha deltatt i NA, til tross for at hun har blitt avbildet på organisasjonens møter, foran nazi-flagg og under bannere med påskriften «Hitler hadde rett».

Tullet med gassing av synagoger

Ifølge The Guardian deltok 23-åringen i «Miss Hitler»-konkurransen under kallenavnet «Buchenwald Princess», som er en referanse til den tyske konsentrasjonsleiren med samme navn.

DØD: Alligatoren Saturn er død, 84 år gammel. Video: Moskva dyrehage Vis mer

The Independent hevder at Cutter gjorde en nazihilsen i et dødskammer, da hun var på besøk i Buchenwald måneden før hun deltok i skjønnhetskonkurransen.

Deltakelsen i skjønnhetskonkurransen skjedde før organisasjonen ble stemplet som en terrororganisasjon.

Ifølge samme avis ble juryen vist meldinger hvor Cutter tullet med å gasse synagoger og å bruke hodet til en jøde som fotball.

- Mest ekstreme versjonen

Dommer Paul Farrer var ikke nådig under domsavsigelsen.

- National Action er den mest ekstreme versjonen av en nynazistisk organisasjon til å dukke opp i Storbritannia på mange tiår, sa Farrer.

Som et resultat av ideologi, og handlinger, be organisasjonen lagt til på lista over terrororganisasjoner i 2016.

- Etter dette, klarte dere ikke å ta avstand fra den grusomme ideologien til denne gruppa og derfor trosset dere forbudet, sa dommeren.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!