Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Miss Landmine er avlyst i Kambodsja

Skjønnhetskonkurransens norske initiativtaker er skuffet.

- VIL BLI SKUFFET:  - Deltakerne kommer til å bli fryktelig skuffet, frykter den norske initiativtakerene Morten Traavik. Foto: Gorm K. Gaare/Miss Landemine
- VIL BLI SKUFFET: - Deltakerne kommer til å bli fryktelig skuffet, frykter den norske initiativtakerene Morten Traavik. Foto: Gorm K. Gaare/Miss Landemine Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no/NTB): - Jeg gruer meg til å videreformidle nyheten til de 20 deltakerne, for jeg vet de vil bli fryktelig skuffet over myndighetenes manglende støtte, sier Morten Traavik, som står bak prosjektet.

Han forteller at damene har sett fram til konkurransen i et helt år.

- De har hatt stor glede av å være med på dette, sier han.

Miss Landmine er en helt vanlig skjønnhetskonkurranse, bortsett fra at alle deltakerne er landmineofre.

- Regjeringen har gjort en overraskende snumanøver. Fra å ha støttet dette i hele forberedelsesperioden så er de nå fullstendig motstandere. De har ikke bare utsatt konkurransen, de har forbudt den, sier Traavik til Dagbladet.no.

Kambodsjanske myndigheter mener ifølge NTB at konseptet er smakløst, og at det frarøver modellene både respekt og verdighet.

Ifølge Traavik ryktes det at krefter i myndighetene som ikke liker oppmerksomhet rundt vanskelige temaer har vunnet en maktkamp internt i regjeringen.

Konkurransen, som har som mål å øke bevisstheten rundt landmineofre, fortsetter nå på prosjektets hjemmeside.

- Den internasjonale avstemningen fortsetter på web. Her kan folk gå inn å stemme på sin favoritt, sier Traavik.

Miss Landmine ble avholdt for første gang i Angola i fjor. Der ble Traavik utskjelt av menneskerettighetsgrupper, som mente konkurransen var utbyttende og rasistisk.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!