Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Miss Norge er ikke redd for bomber

- Jeg vil nok være litt nervøs når jeg går inn på scenen her i Bangalore i kveld. Men jeg er mindre redd for trusler om bomber og attentater enn for det faktum at over to milliarder mennesker vil se på meg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dette sier Frøken Norge, Eva Sjøholt (24), til Dagbladet.

I kveld går Miss World-konkurransen av stabelen i Bangalore i India. Det er tidenes mest omtalte og omdiskuterte misseshow. Fire bomber har allerede eksplodert i byen som protest mot showet.

- Vi har vært her i Bangalore i over en uke, og vi er blitt behandlet meget pent. Det har bare vært blomster og godord, sier Eva Sjøholt som regner med at sikkerhetsopplegget sørger for at det ikke tilstøter henne eller de andre 88 missekandidatene noe under showet.

- Slik jeg forstår det, vil det være flere hundre meter mellom oss oppe på scenen og de nærmeste tilskuerne, sier Eva.

Bomber og trusler

Men aldri tidligere i et slikt show er oppmerksomheten vært rettet så mye mot publikum. Showet arrangeres i byens cricketstadion. Det er plass til 20000 tilskuere her, og det er ventet at flere tusen vil demonstrere utenfor mens showet pågår.

Det spesielle denne gangen er heftigheten i protestene. En kvinne har lovet å tenne på seg selv, andre truer med å begå selvmord under showet ved å svelge gift, mens andre igjen har lovet å gjøre alt for å ødelegge det. Derfor har sikkerhetsopplegget slått alle rekorder denne gang.

- Undertrykker

Protestantene hevder at Miss World-konkurransen undergraver indisk kultur og diskriminerer kvinner. Det hevdes også, mest fra politisk venstreside, at showet trekker oppmerksomheten bort fra Indias egentlige problem, den store fattigdommen og den ulike fordeling av landets goder.

Arrangørene har tidligere argumentert med at showet er god turistreklame for India og vist til at det ikke på noen måte er første gang at skjønnhetskonkurranser arrangeres i India. Men protestene kan ha hatt en viss virkning. Muligens vil de 89 unge kvinnene ikke vise seg i badedrakter denne gang.

Shari ikke badedrakt

- Egentlig er det ikke snakk om badedrakter, men strandtøy. Men jeg vet at det nå vurderes om også strandtøyet skal droppes i kveld. I så fall vil vi alle vise oss fram i sharier i den delen av showet, sier Eva Sjøholt som er fra Lurøy i Nordland.

Og der, utenfor Helgelandskysten, skal mor Turid Sjøholt til en av naboene og se Miss World-konkurransen direkte på TV i kveld.Også hun er lettere nervøs.

- Jeg kan godt forstå at noen demonstrerer mot missekonkurranser, men jeg forstår ikke at de er villige til å sette både andres og egne liv i fare i den forbindelsen. Det er jo nærmest krigstilstand i Bangalore. Jeg er redd for at konkurransen blir mer nervepirrende enn moro, sier Turid Sjøholt til Dagbladet.

- Kan Eva vinne ?

- Jeg er ikke opptatt av plassering i konkurransen. Mitt eneste ønske og mål akkurat nå er å få Eva trygt igjennom konkurransen og vel hjem til Norge etterpå. Hun har lovet å være hjemme i Lurøy til jul, sier Turid Sjøholt.