- Den aller deiligste i Norge i 2006

«Miss Norway» svarer på kritikk

Teateranmelder Charlotte Myrbråten reagerte sterkt da hun så bysten av tidligere «Miss Norway»-vinner Linn Andersen på en ny skole i Bergen.

MOTTOK KRITIKK: En teateranmelder har gått hardt ut mot valget om å lage en byste av Miss Norway-vinner Linn Andersen til en nyåpnet skole i Bergen. Foto: Privat
MOTTOK KRITIKK: En teateranmelder har gått hardt ut mot valget om å lage en byste av Miss Norway-vinner Linn Andersen til en nyåpnet skole i Bergen. Foto: Privat Vis mer
Publisert

Mandag ble skolen «Kronstad oppveksttun» åpnet i Bergen. En av utsmykningene ved den nye skolen er åtte byster av åtte kjente bergensere.

Kunstnerne som laget bystene og sto for verket, heter Markus Lantto og Per Kristian Nygård.

De utvalgte personene som henger på skoleveggen, er Jan Eggum, Erna Solberg, Edvard Grieg, Vincent Lunge, Dorothe Engelbretsdatter, Myra, Anne Pedersdotter og Linn Andersen.

«Miss Norway»-reaksjon

Spesielt ett navn på lista over kjente bergensere fikk teateranmelder Charlotte Myrbråten til å reagere.

I et Facebook-innlegg har hun gått kraftig ut mot valget av Linn Andersen som en av bystene. Hun vant skjønnhetskonkurransen Miss Norway i 2006.

VITNET: Kate Moss vitnet i rettssaken mellom Johnny Depp og Amber Heard. Video: Reuters Vis mer

- Mye rart i utvalget her ja, men hvem er Linn Andersen tenker kanskje du? Det er Miss Norway i 2006 vel. Fra Åsane.

«Skoleelev: Hvem er hun der? Lærer: Det er den aller deiligste i Norge i 2006», skriver Myrbråten på Facebook.

Innlegget har blitt publisert som en kommentar i Bergens Tidende.

Slik svarer Andersen

Tirsdag ettermiddag har Linn Andersen formidlet et svar til Myrbråten, hvor hun gjør det klart at hun ikke bryr seg om kritikken - og heller velger å fokusere på gleden over å faktisk bli valgt ut.

- Jeg er stolt over at jeg ble trukket fram, og glad for muligheten til å være med på prosjektet til to dyktige kunstnere, skriver Andersen til Dagbladet i en melding.

- Hensikten med verket er at dette skal være en inngang til og en mulighet til fordypning i Bergens historie, som jeg også på min måte er en del av.

Videre sier 36-åringen at hun synes det er fint å bidra til undring og diskusjon for bystevalgene.

- Dette er en av tankene bak prosjektet, understreker Andersen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer