Miss Tyrkia ble Miss World

Azra Akin (20) er den nye Miss World. Norges Kathrine Sørland (22) kom på fjerdeplass. Massakrene i Nigeria ble knapt nvnt i finalen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dette er ifølge missegeneral Geir Hamnes Norges beste plassering siden Ingeborg Sørensens andreplass i 1972. Mona Grudt vant som kjent Miss Universe, og ikke Miss World.

- Jeg hadde aldri ventet å komme blant de ti beste. Håpet var en plass blant de 20. Så dette gikk helt supert, sier Kathrine Sørland til NTB. Nå vil hun satse på modellyrket.

Missegeral Hamnes var litt skuffet over å ikke nå helt topps.

- Akkurat nå er jeg litt skuffet, for Kathrine var jo manges favoritt. Men hun har gjort en kjempeinnsats, så når jeg får dette litt mer på avstand kommer jeg til å være fornøyd, sa Hamnes til Dagbladet.no rett etter kåringen.

Outsider

Ifølge missegeneralen gikk det et gisp igjennom salen da Miss Tyrkia ble kåret til vinner. Hun var regnet som en outsider og absolutt ikke en av favorittene.

- Jeg håper jeg vil representere verdens kvinner på en god måte, sa Akin til pressen etter kåringen.

Miss World vokste opp i Nederland, men har tyrkiske foreldre. Hun fyller 21 i morgen, spiller fløyte og oppgir at hun liker å danse ballett og magedans.

Miss Colombia kom på andreplass, mens Miss Peru kom på tredje.

Hysjet ned tragedie

92 misser deltok i konurransen, som utløste store opptøyer i Nigeria der finalen egentlig skulle avholdes. Over 200 mennesker mistet livet i urolighetene, og konkurransen ble flyttet til London. Tragedien ble knapt nevnt i finalen, melder nyhetsbyrået AP.

- Våre tanker går til familiene som led, sa den amerikanske såpeskuespilleren Sean Kanan, som var en av programlederne i showet.

Finalistene var:

Miss Australia, Nicole Gazal; Miss China, Yingna Wu; Miss Colombia, Natalia Peralta; Miss Nigeria, Chinenye Ochuba; Miss Norge, Kathrine Sørland; Miss Peru, Marina Mora Montero; Miss Filippinene, Katherine Manalo; Miss Tyrkia, Azra Akin; Miss USA, Rebekah Revels; og Miss Venezuela, Goizeder Azua Barrios.

Miss Worlds hjemmeside

MISS WORLD: Tyrkias Azra Akin stakk overraskende av med seieren i Miss World i kveld.
NÅDDE IKKE OPP: Kathrine Sørland ble nummer fire. Det er Norges beste plassering i Miss World siden annenplassen i 1972.