Miss World uønsket i London

Londons ordfører sier nei takk til Miss World etter opptøyene i Nigeria.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I helga ble de nitti deltagerne i missekåringen fløyet til London på grunn av religiøse opptøyer i Nigeria. Det beklager byens borgermester, «Røde Ken» Livingstone. Han sier rett ut at missekonkurransen ikke er velkommen til byen.

- Det er helt forkastelig at organisatorene vil prøve å avholde Miss World i London etter det som hendte i Nigeria, sier Livingstone til BBC.

Kritikken får ikke Kathrine Sørland, Miss Norge, til å bli hjemme.

- Jeg har hele tiden vært innforstått med at uansett vilket land konkurransen ble lagt til, ville det komme klager. Om folk ikke ønsker dette får de heller snu ryggen til, sier hun til VG Nett.

220 mistet livet

Over 220 mennesker mistet livet i opptøyene, som ble utløst av en slengbemerkning i en lokal avis om at profeten Muhammed nok kunne funnet seg en kone. Folkene bak Miss World avviser at de har noe ansvar for dødsfallene.

- Jeg føler meg ikke på noen måte ansvarlig, og å hevde at jeg har blod på hendene er utrolig sårende, sier organisator Julia Morley til BBC.

Det er nå utstedt en fatwa som krever dødsstraff for den kvinnelige journalisten som skrev artikkelen. Hun skal ha flyktet fra landet.

IKKE VELKOMMEN: Kathrine Sørland og de andre missene møter motstand i London.