Missene opereres til skjønnhet

Halvparten av Miss Universe kandidatene pynter på utseendet. De blendene vakre jentene legger seg under kniven for å rette opp «misser» ved sitt eget utseende. - Trist og unødvendig, sier tidligere Miss Universe Mona Grudt Berre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det er en anonym kilde hos Donald Trump, som arrangerer den internasjonale skjønnhetskonkurransen, som hevder at så mange som annenhver kandidat har gjort det.

- Jentene gjennomgår alt fra å få silikonbryst til å ta neseoparasjoner, sier kilden til Aftonbladet. Han vil være anonym i frykt for å komme i trøbbel med arbeidsgiveren. Årets konkurranse går av stabelen i morgen på Honlulu, og den norske kandidaten heter Stine Bergsvand.

Blir vanligere

Mona Grudt Berre ble kåret til Miss Universe i 1990, og har senere sittet i juryen for den internasjonale konkurransen. Hun mener det ikke er usannsynlig at jentene gjennomgår inngrep:

- Plastiske operasjoner blir mer og mer vanlige ellers i samfunnet, så jeg ser ikke bort fra at også disse jentene gjør det, sier Berre til Dagbladet :på nettet.

Utelukker skjønnhetsopererte

Geir Hamnes som har vært arrangøren for den norske finalen i nærmere ti år, vet med sikkerhet at flere opereres:

- Det er åpenbart at flere av finalistene opereres. Jeg irriterer meg grønt over det. Også her hjemme har vi hatt en del tilfeller av det, og vi velger ikke disse kandidatene til å representere Norge, sier Hamnes.

Han mener det er vanskelig å bekjempe 'juksingen', fordi det ikke finns regler mot det. Ifølge Hamnes er det deltakere fra sør og mellomamerika som oftest har gjennomgått operasjoner.

Ikke kontroll

Mona Grudt Berre har tiltro til at de som sitter i juryen klarer å se hvem som utstråler naturlig skjønnhet.

- Hadde det vært en idé å ha et slags motsvar til idrettens dopingkontroll for å luke ut de som har «fjukset» med utseendet?

- Nei, det syns jeg ikke. Det blir feil å kontollere det, og det hadde vært vanskelig å gjennomføre i praksis. Vi får ha tillit til at juryen legger vekt på at jentene er naturlige, jordnære og vet hva de snakker om. Jeg tror ikke de som opereres nødvendigvis hører til den kategorien, understreker Berre.

NATURLIG MISS Mona Grundt Berre vant Miss Universe-tittelen i 1990, og synes det er trist at så mange velger å ta plastisk operasjon.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer