Missene slakter politikerne

Her er modellenes valgkommentarer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Modellbyrået Norwegian Models har spurt noen av jentene i «stallen» om deres meninger om politikerne i valgkampen. De har klare meninger om de ulike partilederne, og slakter samtlige - bortsett fra Siv Jensen. Og røyking og sunn livsstil ser ut til å være viktige kampsaker for de unge damene.

Blant de spurte er årets Miss Norway-vinner Caroline Nakken, som for øyeblikket konkurrerer i Japan om tittelen Miss International. De andre modellene er Miss Norway-deltakere og jenter i underholdningsbransjen.

- Dette er jo humoristisk ment, man må ha litt humor inn i valgkampen også. Samtidig er det jo en tilbakemelding fra ungdommen, sier modellpappa Geir Killingland, som har sammenfattet modellpanelets refleksjoner.

Her er dommen:

 • Erna Solberg, Høyre:

  Usunn røyker, dårlig rollemodell for de unge. Har ikke greid å markere seg i valget med noen saker - lite troverdig.

 • Jens Stoltenberg, Arbeiderpartiet:

  Virker krampaktig og lefler med Kjell Inge Røkke. Politisk broiler uten relevant praksis i næringslivet. Husker ikke selv hvilket kaos AP selv foråraket bare for noen år siden. Lite troverdig.

 • Kristin Halvorsen, SV:

  Hobbykommunist som vil ha statskapitalisme. Virker maktsyk og svelger for mange kameler. Ikke troverdig.

 • Lars Sponheim, Venstre:

  Hobbybonde med tullete utsagn. Virker som en norsk «nisse» uten mål og mening. Sleiver til med liberalisme i noen saker. Bør gå i seg selv og ikke la seg kjøpe av Mæle. Lite troverdig.

 • Siv Jensen, Frp:

  Flink og saklig. Sliter med gubbene i partiet som kan ha gått ut på dato. Savner miljøsvarene og bør satse mere på ungdommen i valgkampen. Troverdig i de sakene hun er opptatt av.

 • Roy Waage, Kystpartiet:

  Lite synlig i valgkampen. Gjør en grei jobb for Kystnorge men glemmer at det finnes andre saker og målgrupper. Troverdig i de sakene de er opptatt av.

 • Dagfinn Høybråten, Krf:

  Mørkemann med noen lyspunkter.(Røykeloven). Henger seg for mye opp i hva andre gjør. Bør snakke om egen politikk. Tam og dvask type. Står ikke til troende.

 • Åslaug Haga, Senterpartiet:

  Den nye «svikeren» i borgelig sammenheng. Har kun ett standpunkt: Nei til EU. Resten er svada og fløyelsprat. Ikke troverdig.

 • Torsten Dale, RV

  Patetisk type med Stalin/Lenin-tendenser. Dekker seg bak de fattige, men er egentlig ute etter vepnet revolusjon. Kan være direkte farlig for Norges sikkerhet med sitt syn på innvadringspolitikken. Ikke troverdig.

HAR MENINGER: De unge modellenes dom over politikerne er knallhard. Foto: NorwegianModels.no
HAR MENINGER: De unge modellenes dom over politikerne er knallhard. Foto: NorwegianModels.no Vis mer
MISS NORWAY: Caroline Nakken, for tiden Miss International-deltaker i Japan.