Missilet USA bare kan drømme om, og som holder IS-terroristene våkne om natta

Storbritannias «Brimstone» skal være superpresist.

«BRIMSTONE» I AKSJON: Dette er bildene av et Brimstone-missil som treffer en mobil kran som IS skal ha brukt i et forsøk på å fikse skadde oljefeltet Omar i Syria. Foto: EPA / MOD / NTB scanpix
«BRIMSTONE» I AKSJON: Dette er bildene av et Brimstone-missil som treffer en mobil kran som IS skal ha brukt i et forsøk på å fikse skadde oljefeltet Omar i Syria. Foto: EPA / MOD / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Tidlig i desember bestemte britene seg for å hive seg på vingene og delta i luftangrepene mot IS-mål i Syria.

I en 36 sider lang redegjørelse statsminister David Cameron hadde overfor utenrikskomiteen i parlamentet i november nevnte han et våpen ingen andre skal ha maken til: missilet Brimstone.

Under overskriften: «Hva slags ekstra kapasitet kan Storbritannia bidra med i koalisjonens aksjoner i Syria?»

Hans eget svar runget av selvtillit:

- Storbritannia har avanserte militære evner som gir en kvalitativ fordel foran hva de andre partnerne i koalisjonen har, heter det i redegjørelsen.

Han nevner Luftforsvarets i sin helhet, før han kommer til poenget:

- Vi har også Brimstone-missiler som gjør det mulig for oss å slå til nøyaktig uten sivile tap, dermed øker mulighetene for angrep mot spesifikke IS-mål - ikke engang USA har denne evnen, skriver han.

Brimstone vs. Hellfire Mens britene tyr til missilet «Brimstone», er det missilet «Hellfire» som er stjerneraketten for målrettede angrep for amerikanerne.

Det amerikanske magasinet Esquire har i en artikkel forsøkt å vise forskjellene på de to missilsystemene og hvorfor Storbritannia tyr til «Brimstone», mens USA sverger til «Hellfire».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer