Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mississippi-flom tvinger tusener på flukt

Innbyggerne er maktesløse tilskuere til rekordflommen.

SNIKENDE FLOM: David Rhodes (t. v.), hans kone Yulonda og datteren Mikynlee ser flommen snike seg inn i husene i West Junction-området av Memphis, hvor David vokste opp. Foto: Scott Olson/Getty Images/AFP
SNIKENDE FLOM: David Rhodes (t. v.), hans kone Yulonda og datteren Mikynlee ser flommen snike seg inn i husene i West Junction-området av Memphis, hvor David vokste opp. Foto: Scott Olson/Getty Images/AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I det elva Mississippi nærmer seg rekordnivået fra 1937, har 1300 husstander i storbyen Memphis fått beskjed om å evakuere. Ytterligere 240 står i fare for å måtte gjøre det samme.
- Alt dette vannet skremmer meg, sier Regina Reene i Beale Street, som regnes som bluesens fødested, til ABC News.

Nå har nederste del av den berømte gata i flere dager stått under vann. Og situasjonen blir bare verre.

Fra dør til dør Innbyggere som i det lengste har villet vente og se, kan ha forregnet seg.

De siste meldingene går nemlig ut på at flommen kan nå toppunktet allerede i løpet av dagen, amerikansk tid. Opprinnelig antok myndighetene at toppen først ville nås i løpet av tirsdagen.

Ordføreren i Memphis, AC Wharton, sier ifølge det amerikanske radionettverket NPR at tidligere katastrofer har vist hvor viktig det er at representanter for myndighetene går fra dør til dør for å advare innbyggerne.

Den oppgaven har blant annet politifolk tatt seg av.
Må flykte For å prøve å dempe flommen i Mississippi, har myndighetene sprengt diker lenger oppe i elva.

Da David Rhodes og hans familie på søndag ville se hvordan det sto til med området hvor han vokste opp, West Junction, var vannet i ferd med å trenge inn i noen av husene.

I dag hadde mange beboere lite annet å gjøre enn å få med seg ting av verdi og komme seg unna.

Skyldes uværsperiode Den kritiske situasjonen skyldes snøsmelting i nordlige deler av USA, som har falt sammen med en to ukers uværsperiode med tungt regnfall.

Både Missouri, Illinois, Kentucky, Tennessee og Arkansas er rammet. I løpet av et par uker er det ventet at flommen vil nå toppen ved New Orleans.

Ved Memphis gjør den nå kjempeelva Mississippi større enn den har vært siden 1937. Ti år før det, i 1927, ble elva ifølge NTB hele 130 kilometer bred noen steder.
1.000 mennesker mistet livet og 600.000 måtte evakueres.

BLUESENS FØDESTED: Slik så gata som regnes som bluesens fødested, Beale Street i Memphis, ut allerede på lørdag. Nå er situasjonen verre. Foto: Scott Olson/Getty Images/AFP
BLUESENS FØDESTED: Slik så gata som regnes som bluesens fødested, Beale Street i Memphis, ut allerede på lørdag. Nå er situasjonen verre. Foto: Scott Olson/Getty Images/AFP Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media