Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Missouri har sikret seg hemmelig tilgang på mer dødsgift. Nå tar de livet av en fange i måneden

Henretter folk som aldri før, mens andre stater i USA beveger seg bort fra dødsstraff.

DØDSKAMMERET: Nunley Roderick ble tirsdag kveld lokal tid henrettet i dødskammeret i Missouri. Foto: Missouri Department of Corrections/James A. Finley/AP/NTB Scanpix
DØDSKAMMERET: Nunley Roderick ble tirsdag kveld lokal tid henrettet i dødskammeret i Missouri. Foto: Missouri Department of Corrections/James A. Finley/AP/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I en tid der andre stater i USA beveger seg bort fra dødsstraff, skjer det motsatte i Missouri, skriver BBC.

Da Roderick Nunley ble henrettet 21.09 tirsdag lokal tid, ble han den sjette dødscellefangen i delstaten hittil i år som har møtt sitt endelikt i dødskammeret ved Missouri Department of Correctoions, skriver Daily Mail.

Nunley ble i 1989 dømt til døden for kidnapping, voldtekt og drap på ei 15 år gammel jente.

Av 20 henrettelser i 2015, er det bare fire som ikke er utført i Texas eller Missouri.

Hemmelig giftleverandør Ifølge BBC henretter Missouri nå sine dødsfanger i et høyere tempo enn noen annen delstat i USA, og Missouri beveger seg med det i motsatt retning av svært mange andre delstater i USA.

I mai i år ble Nebraska  den 19. staten som har avskaffet dødsstraff, og en føderal ankedomstol i California vurderer nå hvorvidt dødsstraff er i strid med grunnlovsbestemmelser.

I andre delstater som praktiserer dødsstraff har vanskelig tilgang på dødsgift ført til færre henrettelser.

Missouri har imidlertid sikret seg en ny, hemmelig leverandør av henrettelsesmiddelet pentobarbital, og de vet å bruke det.

Åtte klienter henrettet Det har forsvarsadvokat Jennifer Herndon fått merke. Av de atten siste som er blitt henrettet i Missouri, var hele åtte av dem hennes klienter.

Blant annet forsvarte hun Roderick Nunley som ble henrettet tirdag denne uka.

- Dette gjør ikke noe godt for noen. Det finnes ingen glede i det. De henretter folk uansett, sier Herndon som ikke lenger har noe ønske om å representere fanger som sitter på dødscelle.

Advokaten fikk mange dødscelleklienter etter at hun som ung og fremadstormende advokat vant fram med en viktig seier som tilsier at folk som begikk sin forbrytelse mens de var mindreårige, ikke kan henrettes.

Nok en henrettelse er planlagt i Missouri neste måned.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling