Mistanke om bombe - Kongen ble evakuert

Kong Harald måtte avbryte besøket ved Bårdshaug Herregård i Orkdal i Sør-Trøndelag i dag på grunn av frykt for bombeattentat.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En bombehund markerte funn i en bil som sto parkert like ved herregården og kongen ble i all hast sendt vekk fra området, melder TVTrøndelag. Bilen tilhørte en irakisk flyktning som kom til Norge for knapt ett år siden, og både eieren og sjåføren ble pågrepet.

Bilen ble undersøkt på stedet uten at det ble funnet eksplosiver. Kjøretøyet ble likevel tatt inn til nærmere undersøkelse, men de pågrepne fikk gå etter kort tid.

- Bilen ble transportert bort og sjekket på nytt, men det var negativt, ingenting ble funnet, sier vaktsjef Jon Eivind Scherfe ved Sør-Trøndelag politidistrikt.

Kong Harald besøker onsdag og torsdag NATO-øvelsen Strong Resolve i Trøndelag. Mer enn 15 000 soldater er i området under øvelsen som kongen skulle inspisere, og Bårdshaug var ett av stoppestedene på turen.

Slottets informasjonssjef Wenche Rasch vil ikke uttale seg om episoden. Hun henviste Dagbladet.no til sjefen for Den kongelige politieskorte, Derek Strøm-Normann. Men etter at Strøm-Normann og Rasch hadde konferert, henviste de pressen til Sør-Trøndelag politikammer.

- Ruta ble lagt om på vanlig måte, sier Scherfe.