FRYKTER EBOLA: En mulig ebolasmittet pasient behandles på Haukeland universitetssjukehus i natt. Sykehuset er satt i beredskap, skriver Bergens Tidende.
FOTO: PAUL S. AMUNDSEN
FRYKTER EBOLA: En mulig ebolasmittet pasient behandles på Haukeland universitetssjukehus i natt. Sykehuset er satt i beredskap, skriver Bergens Tidende. FOTO: PAUL S. AMUNDSENVis mer

- Mistanke om ebola i Bergen

Pasient behandles ved Haukeland universitetssjukehus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En mulig ebolasmittet mannlig pasient behandles på Haukeland universitetssjukehus i natt. Sykehuset er satt i beredskap, skriver Bergens Tidende.

- Jeg kan bekrefte at en person nå blir innlagt på grunn av mistanke om ebola, sier kommunikasjonssjef Mona Høgli ved Haukeland universitetssjukehus til avisa.

Det ble tatt prøver av mannen i natt som vil være klare søndag morgen.

- Vi venter på en mer informasjon, og vi tror prøvesvarene vil være klare løpet av en times tid, sier kommunikasjonsrådgiver Camilla Leinebø i Helse Bergen til Dagbladet klokka 08.30.

Besøk i Sierra Leone Smittevernoverlege Øystein Søbstad i Bergen kommune bekrefter at det nå er en beredskapssituasjon.

- Den er så omfattende at dersom dette skulle vise seg å være ebola, så må vi sjekke alle smittekonktaker. Da må vi vite hvem vedkommende har vært i kontakt med, og på hvilken måte, sier Søbstad.

Den mulig smittede personen skal være en mann som har vært i Sierra Leone. Det er ikke kjent om pasienten har beveget seg ute i befolkningen, men Høgli understreker at vedkommende ikke har vært smittefarlig.

Venter med info Haukeland vil ikke gå ut med flere opplysninger før søndag morgen.

Sykehuset har innkalt ekstra sikkerhetspersonell. Vakthavende kommunaldirektør Robert Rastad i Bergen kommune sier til Bergens Tidende at folk ikke behøver å bekymre seg, og at alle kan forholde seg rolig til det mulige ebolatilfellet.

- For vår del, siden dette er bekreftet, kan jeg si at vi har hatt dialog i dag med både Helse Bergen og med vedkommende. Slik vi og våre helsefolk har oppfattet situasjonen, har vi ikke grunn til å tro at det er noen risiko for smitte. Vårt helsepersonell har ikke sett noen grunn til å gjøre noe mer nå enn å avvente, sier han.

Ble frisk Den 31 år gamle legen Silje Lehne Michalsen fra Andøy i Nordland ble i fjor høst den første nordmannen som er blitt smittet av det livsfarlige viruset.

Michaelsen ble smittet av ebola mens hun var på jobb for Leger Uten Grenser. Også hun hadde vært i Sierra Leone.

Hun ble fløyet hjem til Norge 7. oktober.

20. oktober ble hun utskrevet og erklært frisk og ikke smittsom

Dagbladet følger saken.