<strong>SABOTASJE:</strong> Svensk politi sier det er 100 prosent sikkert at høymasten som knakk og raste sammen på søndag utafor Borås, ble utsatt for sabotasje. Foto: Adam Ihse / TT / NTB Scanpix
SABOTASJE: Svensk politi sier det er 100 prosent sikkert at høymasten som knakk og raste sammen på søndag utafor Borås, ble utsatt for sabotasje. Foto: Adam Ihse / TT / NTB Scanpix Vis mer

Mistanke om eksplosiver ved svensk radiomast

Andre mulige mastsabotasje på få dager.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Området rundt en telemast utenfor Skutskär i Gävle nord for Stockholm er avsperret etter at det ble funnet en mulig sprengladning, melder Aftonbladet.

- Vi har sett et bilde av objektet. Det er ikke mulig å vurdere om det er trygt, sier Lars Eskhult,operasjonsleder ved politiet i Uppsala til avisa.

- Vi vet om den er ekte eller ikke før bombegruppa har undersøkt, sier Eskhult.

Det er andre gang på få dager at en telemast er i begivenhetenes sentrum. På søndag raste den 332 meter høymasta Häglaredsmasten ned utafor Borås i Sverige.

Høymasta, som sender radio- og TV-signaler til hundretusenvis av svensker i området, skal også sende såkalte VMA-meldinger, altså viktige meldinger til allmennheten, i krisetider.

Da 200 meter av den 332 meter høye radiomasta raste søndag, ble denne evnen svekket. Én radiokanal, P4 Sjuhärad, får fremdeles ikke sendt ut signaler.

Dagbladet oppdaterer saken.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer