Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mistanke om eksplosiver ved svensk radiomast

Andre mulige mastsabotasje på få dager.

SABOTASJE: Svensk politi sier det er 100 prosent sikkert at høymasten som knakk og raste sammen på søndag utafor Borås, ble utsatt for sabotasje. Foto: Adam Ihse / TT / NTB Scanpix
SABOTASJE: Svensk politi sier det er 100 prosent sikkert at høymasten som knakk og raste sammen på søndag utafor Borås, ble utsatt for sabotasje. Foto: Adam Ihse / TT / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Området rundt en telemast utenfor Skutskär i Gävle nord for Stockholm er avsperret etter at det ble funnet en mulig sprengladning, melder Aftonbladet.

- Vi har sett et bilde av objektet. Det er ikke mulig å vurdere om det er trygt, sier Lars Eskhult,operasjonsleder ved politiet i Uppsala til avisa.

- Vi vet om den er ekte eller ikke før bombegruppa har undersøkt, sier Eskhult.

Det er andre gang på få dager at en telemast er i begivenhetenes sentrum. På søndag raste den 332 meter høymasta Häglaredsmasten ned utafor Borås i Sverige.

Høymasta, som sender radio- og TV-signaler til hundretusenvis av svensker i området, skal også sende såkalte VMA-meldinger, altså viktige meldinger til allmennheten, i krisetider.

Da 200 meter av den 332 meter høye radiomasta raste søndag, ble denne evnen svekket. Én radiokanal, P4 Sjuhärad, får fremdeles ikke sendt ut signaler.

Dagbladet oppdaterer saken.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!