<strong> OLJESTRID:</strong>  Senterungdommens leder Sandra Borch skriver at hun har mistanke om hvem som driver skittent spill i egne rekker i striden om oljeleting i Lofoten og Vesterålen. FOTO: ERLEND AAS/NTB SCANPIX.
OLJESTRID: Senterungdommens leder Sandra Borch skriver at hun har mistanke om hvem som driver skittent spill i egne rekker i striden om oljeleting i Lofoten og Vesterålen. FOTO: ERLEND AAS/NTB SCANPIX. Vis mer

- Mistanke om hvem som driver skittent oljespill

Sandra Borch stemte mot sine egne i Senterungdommen. Nå angriper hun Senterpartiets programkomite.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I en e-post til medlemmene i Senterpartiets programkomité, med kopi til sentralstyret i Senterungdommen, tar Borch et oppgjør med det hun omtaler som et «skittent bakspill».

Den interne eposten ble sendt ut seint mandag 4. februar, kvelden før Dagbladet avdekket hva som skjedde da Senterungdommens leder gikk mot sine egne, og stemte for åpning for oljeboring utenfor Lofoten i Sp's valgkomité.

- Skittent bakspill I e-posten, som Dagbladet har fått tilgang til, skriver Borch:

«Jeg må ærlig innrømme at jeg er skuffet over enkelte i programkomiteen sin håndtering av det jeg nå mener et skittent bakspill i Lofoten/ Vesterålen-saken. (...) Om dere skal ta noen, så er det meg dere skal ta, og ikke bruke Senterungdommens fylkesledere i det spillet. Da må dere tørre å gå ut face to face med meg, og ikke drive å operere anonymt».

— Kan ikke akseptere det Deretter peker hun hvem hun mistenker for å stå bak. For det var Borch og tidligere Natur og Ungdom- leder Ane Kismul, nå statssekretær i olje- og energidepartementet, som utgjorde tunga på vektskåla da det overraskende ble flertall i programkomiteen for åpne Lofoten.

Borch mener hun nå får igjen av bore-motstanderne: «At enkelte i programkomiteen (noen fra mindretallet?) bruker landsstyret i Senterungdommen i denne saka for å prøve og skape mest mulig oppstyr omkring min stemmegivning i programkomiteen er noe jeg ikke kan akseptere ».

Fikk klart svar Dagen etter fikk hun svar på tiltale fra sentralstyremedlem i Senterpartiet, Per Inge Bjerknes. Han deltok på ungdomspartiets landsstyremøte sist helg som observatør, og skriver at Borch «gir en underlig beskrivelse av situasjonen rundt landsstyremøte» og at hun burde møte kritikken hun fikk fra både sentralstyre og landsstyre med en mer ydmyk holdning.

Videre skriver han at det er: «klare motsetninger mellom det som fremkommer fra komiteen og det Sandra sier, særlig når det gjelder muligheten for en bredere involvering fra Sandras side. (...) jeg tror både saken og partiet hadde vunnet på om Sandra la seg på en annen linje i meldingen til programkomiteen og i informasjonen til senterungdommen.»

Dagbladet har ikke lykkes i å få en kommentar fra Sandra Borch. Tidligere i uka sa hun til Nordlys at hun torsdag skulle reise på feire til Thailand, etter en uke med mye medieoppmerksomhet.

Dette er saken

• Programkomiteen i Senterpartiet gått inn for at det kan startes oljevirksomhet i de allerede formelt åpnede områdene i Nordland VI, som ligger sørvest for Lofoten, i neste stortingsperiode.
• Det var en splittet programkomité som gikk inn for snuoperasjonen.
• Flertallet ble sikret av blant andre Senterungdommenleder Sandra Borch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer