Oslo

Mistanke om innbrudd: Falt fra 4. etasje

En person er kritisk skadd etter å ha falt fra en leilighet i fjerde etasje.

PREGET: Politiets innsatsleder Svend Bjelland sier flere politifolk er svært preget etter at en person har falt fra fjerde etasje under det som skal være et innbrudd i en leilighet i Trondheimsveien i Oslo. Video: Elias Zahl-Pettersen / Dagbladet TV. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Søndag morgen rykket politiet i Oslo ut til melding om et mulig innbrudd ved Carl Berners plass i Oslo. I forbindelse med innbruddet falt en person ned fra fjerde etasje.

- Det jobbes med livreddende førstehjelp på vedkommende, skrev politiet på Twitter.

Operasjonsleder Christian Krohn Engeseth forteller til Dagbladet at vedkommende har blitt kjørt til sykehus. Tilstanden beskrives som kritisk.

Krimvakta i Oslo opplyser til Dagbladet at Spesialenheten for politisaker er rutinemessig varslet etter hendelsen.

Prøvde å få ham inn

Innsatsleder Svend Bjelland forteller til Dagbladet at politiet fikk inn flere meldinger om en person som muligens forsøkte å bryte seg inn i bygget.

- Etter hvert får vi også melding om at han har tatt seg inn gjennom et vindu i fjerde etasje. Vi kommer fram på stedet og konstaterer at vedkommende er ute på fasaden. Vi gjør det vi kan for å få ham inn i bygget igjen og få kontroll på situasjonen, men før vi lykkes med det faller han dessverre ned. Han treffer asfalten fra relativt stor høyde, forteller han.

INNBRUDD: Fallulykken skjedde etter melding om et mulig innbrudd. Foto: Elias Zahl-Pettersen / Dagbladet
INNBRUDD: Fallulykken skjedde etter melding om et mulig innbrudd. Foto: Elias Zahl-Pettersen / Dagbladet Vis mer

Flere tjenestepersoner var på stedet da mannen falt.

- Det er flere som er sterkt preget av det som har skjedd, blant annet våre egne kolleger som er vitne til at han faller. Det er klart at dette ikke er noe hyggelig for noen av oss.

Det gikk ikke lang tid fra politiet kom fram på stedet, til mannen falt, men innsatslederen kan per nå ikke opplyse hvor mange minutter det var snakk om.

På spørsmål fra pressen forteller innsatslederen at dette er et ganske uvanlig utfall på et slikt type oppdrag.

VARSLET: Spesialenheten er varslet etter at en person falt fra fjerde etasje søndag morgen. Foto: Elias Zahl-Pettersen / Dagbladet
VARSLET: Spesialenheten er varslet etter at en person falt fra fjerde etasje søndag morgen. Foto: Elias Zahl-Pettersen / Dagbladet Vis mer

Operasjonsleder Christian Krohn Engeseth forteller til Dagbladet at mannen skal ha blitt påtruffet av et vitne da han kom seg inn i fjerde etasje.

Det er mistanke om innbrudd, men det er for tidlig å si hvorvidt det var innbrudd, sier operasjonslederen.

Dagbladet følger saken.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer