Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mistanke om nytt metanoldødsfall

Rødsprit fra Biltema kan ha krevd nok et offer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Metanol i rødsprit fra Biltema kan ha ført til dødsfall også i Rogaland.

Onsdag ble det kjent at en mann i slutten av 40 årene døde av metanolforgiftning i Trondheim den 6. februar, trolig etter å ha drukket metanolholdig rødsprit.

Politiadvokat Anne Hølland i Rogaland politidistrikt opplyser til NTB at saken som etterforskes der, gjelder en mann i 40-årene. Han ble funnet død i sitt hjem i desember i fjor.

- Mye tyder på at han døde av metanolforgiftning. Det er også funnet rødsprit fra Biltema i mannens bolig, opplyser Anne Hølland.

Hun vil ikke gi nærmere opplysninger om mannens identitet eller bosted.

Forveksling

Sør-Trøndelag politidistrikt opplyser i en pressemelding at denne metanolsaken handler om forveksling av metanol og etanol ved et firma i Malmö. Et parti med 8.712 liter rødsprit - med 70 prosent metanol og cirka 30 prosent etanol - ble i september i fjor tappet på 1 liters flasker og levert til Biltemas varehus i Norge, Sverige, Danmark og Finland.

Sør-Trøndelag politidistrikt sendte fredag en oppfordring til svenske politimyndigheter om videre etterforskning og straffeforfølging.

- Engangstilfelle

Styreleder Magne Teigland i Biltema Norge sier til NTB at svikt i lagerrutiner er årsaken til at det ble produsert rødsprit med metanol. Han opplyser at feilen ble begått 6. september i fjor, og han mener det er tale om et engangstilfelle.

- De som har stått for selve produksjonen, har hatt et lite lager av metanol, som er blitt sendt videre istedenfor etanol. De sendte feil produkt. Det skjedde også en svikt hos vår leverandør, som ikke oppdaget at det var feil produkt. Vi er veldig forundret over at noe slikt kan skje, sier Teigland.

Han oppfordrer kunder som har kjøpt rødsprit hos Biltema om å levere varen tilbake til butikkene. De vil da få igjen pengene. Oppfordringen gjelder også rødsprit på 4 liters kanner, til tross for at den metanolholdige rødspriten bare skal være fylt på 1 liters flasker.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media