Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mistanke om smittsom hjernehinnebetennelse i Troms

Jente (2) innlagt.

INNLAGT: Ei jente fra Lenvik er inlagt ved Universitetssykehuset i Nord-Norge (bildet) med mistanke om smittsom hjernehinnebetennelse. Foto: UNN
INNLAGT: Ei jente fra Lenvik er inlagt ved Universitetssykehuset i Nord-Norge (bildet) med mistanke om smittsom hjernehinnebetennelse. Foto: UNN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ei to år gammel jente ble i går innlagt ved Universitetssykehuset i Nord-Norge (UNN med mistanke om smittsom hjernehinnebetennelse, skriver Nordlys.

- Slike tilstander kommer som regel som et enkelt tilfelle. Endelig årsak til tilstanden er ikke klarlagt, men vi tar forholdsregler som ved smittsom hjernehinnebetennelse, sier kommuneoverlege i Lenvik, Aslak Hovda Lien til Nordlys.

Smittsom hjernehinnebetennelse skyldes infeksjon av meningokokkbakterier. I Norge er dødeligheten  rundt 10 prosent.

Ytterligere 10-20 prosent får alvorlige mén etter sykdommen.

Hjernehinnebetennelse smitter via spyttdråper.

Jenta skal ikke ha vært i barnehage den siste tida, og faren for at hun kan ha smittet andre, vurderes som liten. Kommuneoverlegen ber likevel folk være oppmerksomme på symptomer på hjernehinnebetennelse i dagene som kommer.