MISTENKER SYKDOM: Mattilsynet mistenker å ha funnet et tilfelle av antibiotikaresistente stafylokokker (MRSA) blant griser på en gård i Nordland.
Illustrasjonsfoto: Lise Åserud / NTB scanpix
MISTENKER SYKDOM: Mattilsynet mistenker å ha funnet et tilfelle av antibiotikaresistente stafylokokker (MRSA) blant griser på en gård i Nordland. Illustrasjonsfoto: Lise Åserud / NTB scanpixVis mer

Mistanke om svinesykdom i Nordland

Mistenker antibiotikaresistente stafylokokker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mattilsynet mistenker å ha funnet et tilfelle av antibiotikaresistente stafylokokker (MRSA) blant griser på en gård i Nordland.

Den aktuelle gårdens to andre svinebesetninger er nå båndlagt for å hindre eventuell smittespredning, skriver NRK.

Det er et foreløpig resultat fra prøver som har gitt grunn til mistanke. Det endelige resultatet blir klart over påske.

- Det er prøver fra Mattilsynets årlige overvåkings- og kartleggingsprogram som har gitt oss mistanke. Vi har fremdeles som mål å holde denne bakterien borte fra norske svinebesetninger. Dersom prøven er positiv, vil det bli foretatt sanering ved den berørte gården. Det vil si fullstendig desinfisering av gården og nedslakting av alle dyrene, sier Karen Johanne Baalsrud, seksjonssjef for dyrehelse i Mattilsynet i en pressemelding.

Det er uklart hvorvidt det er noen sammenheng mellom denne mistanken og tidligere påvisninger av MRSA-smitte i Midt-Norge og Nord-Norge.

(NTB)