Mistanke om underslag i UDI i slutten av oktober

I flere uker før en ansatt i Utlendingsdirektoratet (UDI) tirsdag ble siktet for å ha underslått 3,8 millioner kroner, forelå det mistanke om at det kunne være begått underslag i direktoratet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg kan ikke gå nærmere inn på hvorfor vi ikke koblet politiet inn i saken tidligere, men jeg mener at vi varslet politiet på et helt riktig tidspunkt, sier informasjonssjef Geir Løndal i UDI.

Den siktede er utlending med norsk statsborgerskap, og politiet mener at de 3,8 millioner kronene er overført til en bankkonto til et fiktivt selskap i vedkommendes opprinnelige hjemland.

- Det kan bli aktuelt å sende norske etterforskere til landet, sier førstestatsadvokat Petter Nordeng. Hvilket land det er snakk om, vil han ikke opplyse noe om av hensyn til etterforskningen.

Den siktede som er førstekonsulent i UDI, skal ha hatt adgang til UDIs dataprogrammer for overføring av penger. Konsulenten er løslatt etter å ha blitt avhørt av politiet og er suspendert fra jobben sin mens etterforskningen pågår.

Den påståtte pengeoverføringen skal ha funnet sted i oktober og ble oppdaget ved en rutinekontroll, blir det opplyst i UDI.

(NTB)