- Mistanken mot Birkedal styrket etter nye avhør

Men politiet har ikke funnet avansert overvåkingsutstyr i Frp-toppens bolig.

SIKTET FOR UTUKTIG OMGANG: Tidligere FpU-leder Trond Birkedal skal i et nytt avhør med Stavanger-politiet i ettermiddag. Foto: Espen Røst/Dagbladet
SIKTET FOR UTUKTIG OMGANG: Tidligere FpU-leder Trond Birkedal skal i et nytt avhør med Stavanger-politiet i ettermiddag. Foto: Espen Røst/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Birkedal skal senere i dag i et nytt avhør hos Stavanger-politiet, men allerede nå er det klart at mistanken mot Frp-toppen er styrket, etter at politiet søndag kveld slo til mot hans bolig i Stavanger.

- Vi har i dag avhørt, og vil fortsette avhør, av flere mulige fornærmede i saken. Mistanken mot Birkedal er styrket, sier politiadvokat Fredrik Soma til Dagbladet.

Saken begynte å rulle da en nå 19 år gammel mann anmeldte Birkedal til politiet.

I går kveld sa Birkedal fra seg alle verv i partiet, etter at Dagbladet i går ettermiddag kunne melde om etterforskningen av og ransakingen mot toppolitikeren. Politiet har tatt beslag i Birkedals PC, i tillegg til det Soma betegner som filmutstyr.

Dusjet Politiet har etter hva Dagbladet forstår fått opplysninger om at det skal ha vært montert avansert overvåkingsutstyr i Birkedals bolig - det slår Soma fast at ikke er tilfelle.

- Dette er ikke snakk om spesielt, sært utstyr, men vanlig videoutstyr, sier Soma.

Videoutstyret skal ha vært brukt til filming av gjester i Birkedals boblebad.

- Jeg har også hørt andre Fpu-gjester hjemme hos ham fortelle om det samme ritualet. Personlig hadde jeg lenge reagert på at jeg alltid ble sendt inn i boblebadet først for å dusje mens han satt ved pc'en i stua. Jeg hadde lenge hatt mistanke om at det var et skjult kamera i en lysspot i taket og at Trond fulgte med på pc'en mens jeg dusjet, fortalte 19-åringen som anmeldte Birkedal i et åpenhjertig intervju med Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer