SIKTET: Mandag kveld ble en 24 år gammel kvinne funnet død etter en brann i en kjellerleilighet i Egersund. Nå er ektemannen siktet for å ha drept henne. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
SIKTET: Mandag kveld ble en 24 år gammel kvinne funnet død etter en brann i en kjellerleilighet i Egersund. Nå er ektemannen siktet for å ha drept henne. Foto: Carina Johansen / NTB ScanpixVis mer

Brann i Egersund:

Mistanken mot draps­siktet ektemann er styrket

Politiet sier det er en helhetsvurdering av bevisbyrden som gjør at de nå mener mistanken er styrket.

Mandag kveld ble en 24 år gammel kvinne funnet død da brannvesenet rykket ut til en brann i en kjellerleilighet i Egersund. Samme kveld ble kvinnens ektemann siktet for å ha drept henne.

Onsdag ettermiddag melder politiet at mistanken mot den drapssiktede mannen i 20-åra nå er styrket.

Politiet opplyser også om at siktede sitter i nye avhør.

- Som følge av etterforskningen er mistanken mot siktede styrket. Av taktiske årsaker ønsker jeg imidlertid ikke å gå nærmere inn på dette, sier politiadvokat Fredrik Martin Soma.

- Helhetsvurdering

I går fortalte Soma at det var uavklart om brannen var grunnen til dødsfallet.

- Det er en helhetsvurdering av bevisbyrdene så langt som gjør at mistanken er styrket, forteller Soma til Dagbladet.

Dagbladet har forsøkt å komme i kontakt med den siktedes forsvarer, Asbjørn Stokkeland, uten hell. Da Dagbladet snakket med ham i går, fortalte han at klienten avviser siktelsen.

- Jeg har ikke hørt noen omstendigheter overhodet som skulle tilsi at det er grunnlag for siktelsen, sa forsvarer Asbjørn Stokkeland til Dagbladet i går.

Mens mannen har bodd i Norge i flere år, kom kona nylig til landet. Begge er fra Sudan.

STYRKET: Onsdag melder politiet at mistanken mot ektemannen er styrket. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
STYRKET: Onsdag melder politiet at mistanken mot ektemannen er styrket. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix Vis mer

Siktedes versjon

Stokkeland fortalte at siktede mener det dreier seg om et uhell eller en ulykke, ikke et drap. Her er klientens versjon av hendelsesforløpet:

- Kona skulle lage mat, mens han gikk og la seg nedpå for å hvile litt. Etter en stund våknet han av at hun ropte på ham.

- Da han gikk inn til henne veltet røyken ut, og han klarte ikke å komme inn, sier Stokkeland.

Videre skal den drapssiktede mannen ha gjort et nytt forsøk på å redde kona, før brannvesenet ankom stedet.

- Hvordan oppdaget han at kona var død?

- Han har fått det opplyst. Da brannvesenet tok seg inn og slokket brannen, oppdaget de at hun var død, sier Stokkeland.

OBDUKSJON: Politiet melder at obduksjon av den avdøde er foretatt, og forventer at rapporten er klar i morgen. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
OBDUKSJON: Politiet melder at obduksjon av den avdøde er foretatt, og forventer at rapporten er klar i morgen. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix Vis mer

Obduksjon

I en pressemelding opplyser politiet at den avdøde nå er obdusert, og den foreløpige obduksjonsrapporten vil være klar i morgen.

Samtidig skriver de at etterforskningen pågår for fullt. Kriminalteknikere jobber fortsatt på åstedet, og dette arbeidet vil pågå også i morgen. Det er gjennomført en rekke avhør av vitner.

- Politiet vil fortsette å avhøre personer vi mener kan være relevante for saken, og det gjenstår ellers en rekke tekniske og taktiske etterforskningsskritt, sier Soma.

Siktede vil bli framstilt for varetektsfengsling torsdag morgen.