Mistanken mot pastoren styrket

Pastorens elskerinne ga nye opplysninger før hun ble løslatt i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Anette Linde (26) kom med helt nye detaljer i et fire timer langt, tøft sluttavhør i går. Detaljer som ifølge svenske Aftonbladet styrker mistanken mot pastor Helge Fossmo.

- Mitt livs verste mareritt

Linde har sittet mer enn 30 timer i avhør. Mer enn tre ganger så lenge som pastoren. Etter avhørene er politiets mistanke mot kvinnen svekket. Hun ble derfor løslatt etter avhør i går, og gikk umiddelbart i dekning.

Hun ønsker ikke å snakke med pressen, men overfor sin advokat skal hun i går ha ha beskrevet situasjonen som sitt livs verste mareritt, melder Expressen.

«De første dagene i fengslet var sjokkartete, siden jeg ble mistenkt for innblanding i morddramaet. Jeg var jo ikke mistenkt for hvilket som helst lovbrudd», skal hun ha sagt.

Men hun er selvsagt også svært lettet over løslatelsen:

- Hun er veldig glad for at mistankene er redusert og er overbevist om at de snart kommer til å avskrives helt, sier Häggquist til Aftonbladet.

Forlenget varetekt

Ekteparet Alexandra og Helge Fossmos tidligere barnepike (26) har tilstått at hun utførte drapet og drapsforsøket i Knutby 10. januar, og fikk i går forlenget varetekt. Hun gjennomgår nå en rettspsykiatrisk undersøkelse.

Politiet har også gjenopptatt etterforskningen av dødsfallet til pastorens første kone. Hun døde angivelig i en ulykke i badekaret i 1999.

LØSLATT: Anette Linde, pastor Helge Fossmos 26 år gamle elskerinne ble arrestert samtidig med pastoren for to uker siden. Politiet mistenker at de er involverte i drapet og drapsforsøket på sine respektive ektefeller. Mistanken mot Linde er imidlertid svekket. Etter et avsluttende avhør i går ble hun i går løslatt - etter først å ha kommet med nye opplysninger som kan være avgjørende for saken.