PRESSEKONFERANSE: Transportminister Hishammuddin Hussein (tredje fra venstre) redegjorde for status i etterforskningen. Foto: AP Photo/Vincent Thian.
PRESSEKONFERANSE: Transportminister Hishammuddin Hussein (tredje fra venstre) redegjorde for status i etterforskningen. Foto: AP Photo/Vincent Thian.Vis mer

- Mistanken mot pilotene øker

Malaysiske myndigheter ga i dag siste nytt om flymysteriet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Klokka 10.30 holdt Malaysiske myndigheter en presssekonferanse der de orienterte om siste nytt om det forsvunnende Malaysia Airlines-flyet.

Malaysias transportminister, Hishammuddin Hussein fortalte her at søket etter flyet er betydelig utvidet, og at man nå søker over store landområder i tillegg til havs. Antallet land som er involvert i søket har økt fra 14 til 25, ifølge Hussein.

Videre kom det fram at det ene av flyets kommunikasjonssystemer ble slått av før siste radiokontakt der ordene «Ok, god natt», ble sagt fra cockpit. Dette øker mistanken mot pilotene, til tross for at alle passasjerene fortsatt er under etterforskning, skriver The Telegraph.

Hussein bekrefter at politiet har besøkt hjemmene til begge pilotene, men at ryktet om at pilotene hadde bedt om å få fly sammen ikke medfører riktighet.

- Ingen farlig last Politisjef i Malaysia, Khalid Abu Bakar opplyste at de etterforsker saken som kapring, sabotasje og terrorisme.  

Flyet hadde ikke mer drivstoff om bord enn planlagt, og det var ingen farlig last om bord, opplyses det videre. 

På pressekonferansen bekreftet politiet at de har tatt seg inn i boligene til pilotene på det savnede Malaysian Airlines-flyet.

Hjemme hos kapteinen Zaharie Ahmad Shah fant de en flysimulator, som de undersøker.

- Leter etter motiv Politiet går gjennom all personlig, politiske og reliøs bakgrunn til pilotene og mannskapet om bord på det savnede Malaysia Airlines-flyet i et forsøk på å  finne svar på hvorfor noen føy det hundrevis av mil i helt feil kurs, opplyser en talsmann overfor nyhetsbyrået Reuters.

Malaysias statsminister i morges sa i går at flyforsvinningen som ryster verden var et resultat av en «bevisst handling», og etterforskere tror flyet ble omdirigert av noen som visste hvordan man skulle skru av kommunikasjonssystemene.

SAVNET: Malaysia Airlines-flyet MH370 har vært savnet siden natt til lørdag lokal tid, og det er fortsatt et mysterium hva som har skjedd med flyet. Foto Tomasz Bartkowiak / Reuters / Scanpix
SAVNET: Malaysia Airlines-flyet MH370 har vært savnet siden natt til lørdag lokal tid, og det er fortsatt et mysterium hva som har skjedd med flyet. Foto Tomasz Bartkowiak / Reuters / Scanpix Vis mer