- Mistanken om at en ku i Nord-Trøndelag har kugalskap, er styrket

Melder Mattilsynet.

KUGALSKAP: - Vi venter på endelig svar fra et laboratorium i England, de vil også kunne slå fast hvilke type BSE det er snakk om, sier en seksjonsleder i Mattilsynet. Kuene på bildet har ingenting med nyheten å gjøre. Foto: EPA/BARRY BATCHELOR/NTB Scanpix
KUGALSKAP: - Vi venter på endelig svar fra et laboratorium i England, de vil også kunne slå fast hvilke type BSE det er snakk om, sier en seksjonsleder i Mattilsynet. Kuene på bildet har ingenting med nyheten å gjøre. Foto: EPA/BARRY BATCHELOR/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Nye prøvesvar fra Veterinærtiltynet styrker mistanken om at en ku i Nord-Trøndelag har kugalskap (BSE).

- Det stemmer, sier pressevakta i Mattilsynet til Dagbladet onsdag.

- Kjøtt og melk ufarlig - Mistanken om at kua har BSE er styrket, men er foreløpig ikke bekreftet, sier Solfrid Åmdal, som leder seksjonen for landdyr og dyrehelsepersonell i Mattilsynet i en pressemelding.

- Vi venter på endelig svar fra et laboratorium i England, de vil også kunne slå fast hvilke type BSE det er snakk om.

Tirsdag meldte Mattilsynet om at en rutinemessig prøve tatt av en ku i Nord-Trøndelag ga indikasjoner på at kua hadde kugalskap. Det er de nye prøvene, tatt onsdag, som styrker mistanken.

Kua er avlivet og er ikke gått til slakt.

Det er ikke farlig å spise kjøtt eller å drikke meld, ifølge Mattilsynets pressemelding.

Alle deler av storfeslakt som kan inneholde BSE-smitte blir rutinemessig fjernet på slakteriet, og sendt til destruksjon.Det er derfor ikke farlig å spise storfekjøtt. Det er heller ikke farlig å drikke melk, sier seksjonsleder Åmdal.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.