Søppelkrisa i Oslo:

Mistede nøkler stanset søppel-henting 1728 ganger:
- Jeg grøsser

Veireno har rotet med nøklene til flere hundre bygårder og hus i Oslo. Nå frykter borettslag at nøkler er havnet i hendene på kriminelle.

ROT MED NØKLER OG SØPPEL. Slik ser det fortsatt ut rundt søppelpunkter i Oslo. Dette bildet er tatt tirsdag 3. januar.
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
ROT MED NØKLER OG SØPPEL. Slik ser det fortsatt ut rundt søppelpunkter i Oslo. Dette bildet er tatt tirsdag 3. januar. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Dagbladet har fått innsyn i en oversikt over alle avvik som er meldt inn siden søppelselskapet Veireno tok over ansvaret for renovasjon i hovedstaden den 3. oktober. Den teller nå over 8600 avvik.

Her fremgår det at søppelbil-lagene selv har meldt et avvik av typen «mistet nøkkel» over 3 000 ganger. I over halvparten av disse tilfellene, 1728 ganger, oppga mannskapet at nøkkelproblemene førte til at avfall ikke ble hentet. Det fremgår av rutinen for avvik at borettslag og huseiere da skal kontaktes angående ny nøkkel.

Men verken Renholdsetaten i Oslo kommune eller Veireno kan forklare om nøklene faktisk er fysisk mistet, eller bare midlertidig rotet bort.

- Her må det gjøres noe

- Hvis nøklene er mistet og ikke bare forlagt, kan det føre til en ransbølge i Oslo. Dette nærmer seg en politisak. Her må politiet inn i bildet og kartlegge i detaljer nøyaktig hvor disse nøklene hører hjemme. Her må det bare gjøres noe, sier Peter Batta.

Han er administrerende direktør i Huseiernes Landsforbund.

Han mener at Veireno straks må kontakte alle borettslag der selskapet ikke har kontroll på nøklene, slik at låser kan byttes.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer