Søppelkrisa i Oslo:

Mistede nøkler stanset søppel-henting 1728 ganger. Her ligger et forlagt nøkkel­knippe til ni Oslo-bygårder

Renovasjonsselskapet Veireno har rotet med nøklene til flere hundre bygårder og hus i Oslo. I en bygård i Gamlebyen, hadde de forlagt et helt nøkkelknippe.

NØKKELKNIPPE PÅ AVVEIE: Dette nøkkelknippet ble forlagt i en bygård i Gamlebyen i Oslo av renovasjonsselskapet Veireno. Knippet inneholdt nøkler til ni Oslo-bygårder, og hver av nøklene var merket med adresser. Nøklene ble oppdaget av håndverker Martin Bjørkeng i går, og ble overlevert til Oslo kommune i dag av beboer i bygården, Guri Idsø Viken. Foto: Guri Idsø Viken
NØKKELKNIPPE PÅ AVVEIE: Dette nøkkelknippet ble forlagt i en bygård i Gamlebyen i Oslo av renovasjonsselskapet Veireno. Knippet inneholdt nøkler til ni Oslo-bygårder, og hver av nøklene var merket med adresser. Nøklene ble oppdaget av håndverker Martin Bjørkeng i går, og ble overlevert til Oslo kommune i dag av beboer i bygården, Guri Idsø Viken. Foto: Guri Idsø Viken Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Siden renovasjonsselskapet Veireno tok over ansvaret for søppelhentingen i Oslo 3. oktober i fjor, har Oslo kommune fått meldt inn over 8600 avvik.

I en oversikt Dagbladet har fått innsyn i, framgår det også at søppelbil-lagene selv har meldt inn avviket «mistet nøkkel» over 3000 ganger. I over halvparten av disse tilfellene, 1728 ganger, førte nøkkelproblemene til at avfall ikke ble hentet.

I går fant håndverkere som jobbet i en bygård i Gamlebyen i Oslo, et forlagt nøkkelknippe oppå materialene deres i en oppgang. På nøkkelknippet var det ni nøkler, alle merket med adresser.

- Tydelig at de ikke har kontroll

Nøklene var til bygårdene som står oppført på nøkkelringen, deriblant nøkler til den aktuelle bygården hvor det ble funnet. Nøklene var renovasjonsselskapet Veirenos eksemplarer.

- Håndverkerne så dem i går, men lot dem ligge. I morges tok de med nøklene inn til meg, sier Guri Idsø Viken, beboer i det aktuelle sameiet.

Fredag ettermiddag kom Renovasjonsetaten og hentet nøklene. De skal nå være overlevert Veireno.

Både håndverkerne og Viken forsto raskt at nøklene tilhørte renovasjonsselskapet. Siden de tok over søppelhentingen i Oslo i oktober i fjor, har de fått massiv kritikk for manglende henting av søppel.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer