DØDSFALL: En mann ble funnet død i et skogsområde i Søndre Land i Oppland. Politiet har sperret av et stort område. Foto: Eivind Marcelino / Hadelandnytt.no
DØDSFALL: En mann ble funnet død i et skogsområde i Søndre Land i Oppland. Politiet har sperret av et stort område. Foto: Eivind Marcelino / Hadelandnytt.noVis mer

Mistenkelig dødsfall i Oppland

Mann funnet i skogsområde. Politiet etterforsker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet etterforsker det de betegner som et mistenkelig dødsfall i Søndre Land i Oppland, melder TV 2.

- Vi etterforsker et mistenkelig dødsfall, og kommer med en pressemelding snart, opplyser operasjonsleder Pål Andersen ved politiet i Vestoppland til Dagbladet.

Funnet av turgåere

Pressemeldingen er sendt ut klokka 20.35. I den skriver politiet at den avdøde ble funnet i går kveld, i 19.30-tida. Funnstedet er et skogsområde vest for Randsfjorden, i nærheten av Fluberg bru.

- Den døde personen er en mann, og ble funnet av turgåere i nærheten av en skogsbilvei, opplyser politiadvokat Joachim Sopp Onsrud til Dagbladet.

Ifølge Oppland Arbeiderblads opplysninger er liket ille tilredt og har brannskader. Dette vil ikke politiet kommentere i kveld.

Den avdødes identitet er foreløpig ikke fastslått, og ingen er meldt savnet i området. Liket sendes til obduksjon.

- Hovedprioriteten nå er å få fastslått identiteten, sier Onsrud.

Han vil ikke utdype hvilke omstendigheter som gjør at politiet anser dødsfallet som mistenkelig.

Kripos bistår

Politiet på Gjøvik samarbeider med Kripos om etterforskningen. De har i dag gjennomført tekniske undersøkelser på funnstedet.

Det er uklart hvor lenge den døde har ligget i skogsområdet, og politiet søker nå folk som kan ha opplysninger i saken. De kan ringe politiets fellesnummer 02800.

- Vi ønsker kontakt med vitner, bl.a. for å fastslå når mannen ankom stedet, sier politiadvokat Onsrud.

Dagbladet følger saken.