Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mistenkelig gjenstand funnet:

Mistenkelig gjenstand i Trondheim var ufarlig

En boligblokk på Flatåsen i Trondheim ble evakuert etter funn av en mistenkelig gjenstand.

ALLE EVAKUERT: Innsatsleder Vegard Bolås forteller at alle beboere i bygget hvor det i dag ble funnet en mistenkelig gjenstand, nå er evakuert. Slik ser det ut på stedet. Video: Sondre Sivertsen / Screen Media Vis mer

SISTE: Politiets bombegruppe har sjekket ut gjenstanden, og den betegnes som ufarlig. De som ble evakuert kan vende tilbake til sine leiligheter.

En mistenkelig gjenstand ble like før klokka 10.00 funnet i en trappeoppgang i en boligblokk på Flatåsen i Trondheim.

Bombegruppa fra Oslo rykket til Trondheim for å undersøke gjenstanden nærmere, etter å ha fått tilsendt bilder av den.

«Bombegruppa har sjekket ut gjenstanden og den betegnes som ufarlig. Evakuerte kan reise tilbake til sine leiligheter. Saken etterforskes videre, politiet går ikke ut med mer info ang gjenstanden», skriver politiet på Twitter.

NØDETATER: Alle nødetater er på stedet i forbindelse med funnet av den mistenkelige gjenstanden. Foto: Sondre Sivertsen / Screen Story
NØDETATER: Alle nødetater er på stedet i forbindelse med funnet av den mistenkelige gjenstanden. Foto: Sondre Sivertsen / Screen Story Vis mer

- Truende beskjed

Dagbladet har vært i kontakt med en kvinne som meldte fra til politiet om hendelsen. Hun forteller at gjenstanden skal ha ligget rett utenfor døra hennes.

Den 30 år gamle kvinnen ønsker ikke å navngis, og forteller til Dagbladet at gjenstanden skal ha hatt en truende beskjed på seg.

- Det stod noe sånt som «I thought I told you not to fuck with us. You need to keep your mouth shut». Jeg syntes jo det var veldig rart, men jeg tror jo fortsatt mest det er en spøk, sier kvinnen til Dagbladet, og legger til:

- Jeg kan ikke skjønne at denne pakken skal være til oss, sier kvinnen, som bor i leiligheten sammen med samboeren sin.

Stabssjef i Trøndelag politidistrikt, Torgeir Moholt, kan verken bekrefte eller avkrefte hvorvidt det står en beskjed som kan oppfattes truende på gjenstanden.

- Det har jeg ingen opplysninger om. Vår første prioritet er å håndtere gjenstanden, og sørge for at den ikke utgjør noen fare, sier han til Dagbladet.

AVSPERRET: Politiet har sperret av et stort område rundt den aktuelle boligblokka. Foto: Sondre Sivertsen / Screen Story
AVSPERRET: Politiet har sperret av et stort område rundt den aktuelle boligblokka. Foto: Sondre Sivertsen / Screen Story Vis mer

Vurderer stigebil

Politiet evakuerte hele boligblokka, men ønsket ikke at personer i blokka må fysisk bevege seg forbi gjenstanden. Derfor vurderer politiet og brannvesenet nå muligheten for å evakuere personer med stigebiler fra brannvesenet.

- Vi har gjort noen grep for å flytte beboere så langt mulig unna gjenstanden, men ønsker ikke å flytte dem forbi den, sier stabsjef Moholt.

Han forteller at gjenstanden skal befinne seg i trappeoppgangen i tredje etasje. Blokka har fire etasjer, og det er flere leiligheter i hver etasje, forteller Moholt.

Den 30 år gamle kvinnen som varslet politiet om gjenstanden forteller til Dagbladet at hun først ble bedt om å holde seg inne i leiligheten, men at hun i 13.15-tida ble evakuert. Hun ble evakuert med stigebil.

- Det går greit med meg, men det er jo en rar situasjon, sier kvinnen.

Når fram 14.00

Bombegruppa ankom blokka rundt klokka 14, ifølge stabssjef Moholt.

- Hva er det ved gjenstanden som gjør at bombegruppa er blitt tilkalt?

- Det er en felles vurdering av gjenstanden og hvordan den ser ut. Vi ønsker at ekspertene vi har i politiet skal håndtere funnet. I mellomtida holder vi gjenstanden sikret, sier Moholt.

Politiet henstiller alle nå til å holde avstand til adressen.

- Har dere kontroll på alle personene som er registrert på adressen?

- Det jobbes det med kontinuerlig. Ikke alle som bor i leilighetene svarer.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media